2018-08-20

MIP – tautos priešas! Donaldas Trampas ir lietuviškos „Fake news“


MIP-Tautos priešas!” - tai JAV portalo “State of the nationstraipsnio pavadinimas. Čia rašoma: „Visi žino, kad nei vienas žurnalistas negali pranešti tiesos. Faktiškai informacija buvo išvaryta iš MIP. Kai tai įvyko, žiniasklaida neišvengiamai tapo „tautos priešu“.

Portalo nuomone, jeigu Donaldas Trampas savo postą apleistų šiandien, nėra jokių abejonių, kad didžiausiu jo pasiekimu būtų „Fake news“ temos atskleidimas. Trampas pagarsino tai, ką pastebėjo visi: MIP nebegalima pasitikėti. „Jeigu kalbančios galvos per televizorių judina lūpomis, jos arba meluoja, arba apgaudinėja.“ Straipsnio autorius kalba apie JAV, bet analogiška situacija yra Europoje, Lietuvoje.




ES „Fake news“ savo šeimininkų paliepimu daro viską, kad Europos tautos kuo mažiau sužinotų apie jų naikinimą, kuris vykdomas vežant į Europą milijonines mases žmonių, kurie yra svetimos kultūros, religijos, žemo protinio išsivystymo ir netinkami ES darbo rinkai. Tarp šio žmogiškojo balasto į Europą yra įvežami ir tūkstančiai teroristų.

Fake news“ pabėgėlius vaizduoja aukomis, nuo kažko tai bėgančius, nors tai yra absoliutus melas. 98% jų yra ekonominiai migrantai. Kartu su bėgančiais nuo genocido ir persekiojimo šimtais pabėgėlių į ES yra nenutrūkstamu srautu importuojami šimtai tūkstančius teroristų, kurie ir toliau vykdo šių bėgančių žmonių ir europiečių genocidą.


Ryškiausias tokio genocido pavyzdys buvo izidų-kurdų mergaitės Ašvat istorija Vokietijoje, kuri čia sutiko IS teroristą, ją už 100 dolerių pardavusį į sekso vergiją kitiems islamo valstybės teroristams. Šiai mergaitei iš Vokietijos teko bėgti, nuo čia ją ėmusio persekioti teroristo atgal į Iraką, o vakar buvo pranešta, kad ji pasiprašė politinio prieglobsčio Australijoje.


Nesenai Čekų poilsiautojas Kretos saloje stebėjo ir nufilmavo, kaip kuriami feikiniai siužetai apie skęstančius pabėgėlius, kurie „skendo“ Kretos pliaže.

Dar buvo „Baltieji šalmai“, užsienio televizijos kanalų užsakymu Sirijoje filmavę feikinius filmus apie feikines Asado „chemines atakas“.

Šitos feikinės naujienos, nemažos dalies piliečių buvo priimamos už gryną pinigą. Pernai Vilniuje, „Artifex“ galerijoje, veikė vienos dailininkės paroda „Prie Babilonijos upių. Pabėgėlių laiškai“. Ten buvo mažo berniuko Omrano Dakšino portretas, perpieštas iš „Baltųjų šalmų“ feikinių nuotraukų. Aš nesiimu vertinti šios parodos meninio lygio. Aš tik atkreipiau dėmesį į tai, kaip feikinės naujienos ėmė transformuotis į feikinį meną.

Feikinis menas

Feikinės žinios
Mes, Lietuvos gyventojai, su „Fake news“ susiduriame kiekvieną dieną. Nuo Lietuvos gyventojų „Fake news“ sistemingai slepia informaciją apie didžiulį nelegalios imigracijos srautą iš Azijos ir Afrikos į šalį, nuo mūsų slepiama arba iškraipoma informacija apie imigranų daromus nusikaltimus ES šalyse.


Lietuvoje turime vienintelę visuomeninę televiziją LRT, išlaikomą už mokesčių mokėtojų pinigus. Apgailėtina tai tapo televizija, tipiška „Fake news“. Dažniausiai čia pasakojama ne apie pasaulio įvykius, o apie tai, kaip pasaulio įvykius supranta neoliberalias pažiūras skleidžiantis komentatoriai.

Stebint šią „Fake news“ susidaro įspūdis, kad didžiausias žmonijos ir JAV tautos priešas yra JAV prezidentas Donaldas Trampas.

O gal „Fake news“ meistrai ir neapkenčia šio Amerikos patrioto, nes jis parodė visų šių MIP kinivarpų menkystę, išsigimimą ir parsidavėlišką prigimtį?

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą