2018-08-27

Pabėgėliai papjovė Vokietijos Chemnitz miesto šventės dalyvį, o du sunkiai sužeidė


Kaip praneša die Welt, šiandien Chemnitz miesto prokuratūra išdavė orderius suimti 23-metį Sirijos ir 22-metį Irako piliečius - „pabėgėlius“, kurie sekmadienį papjovė 35-metį Vokietijos pilietį Daniel Hillig, o dar du žmones sunkiai sužeidė. Aukai suduoti 25 peilio smūgiai.

Po šios žmogžudystės mieste kilo spontaniniai gyventojų protestai prieš „pabėgėlius“. Į miesto gatves išėjo 2-2,5 tūkstančiai miestiečių. Protestuotojai skandavo: „Tai mūsų miestas“, „Mes esame tauta“. Įvyko susirėmimai su policija, buvo puolami imigrantai, vienas iš jų protestuotojų sumuštas.


Daniel Hillig
Suprasdami nusikalstamo Merkel režimo norą atsakomybę už įvykius Saksonijos mieste perkelti opozicijai, AfD atsiribojo nuo riaušininkų išpuolių.

Saksonijos AfD ir judėjimas Pegida ateinantį šeštadienį Chemnitz miesto centre planuoja surengti taikią protesto demonstraciją prieš Merkel KDS partijos atvirų sienų politiką, imigrantų smurtą Saksonijoje. AfD pareiškė, kad atsiriboja nuo visų smurto formų ir perspėja dėl to visus taikaus protesto dalyvius. 

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą