2018-08-19

Pensininkų paradas Varšuvoje ir pensininkų laidotuvės Vilniuje


Vakar Varšuvoje įvyko pensininkų paradas. Lenkijos sostinės gatvėmis žygiavo 10 tūkstančių pensininkų iš visos Lenkijos tam, kad parodyti „jog gyvenimas po 60 metų (moterys į pensiją Lenkijoje išeina 60 metų amžiaus, A.L.) gali būti įdomus ir džiaugsmingas“.

Parado organizatorė Veronika Kolčinskaja pasakė: „Mes norime džiaugtis, norime, kad turėtume gerą nuotaiką. Mes norime, kad senatvė neasocijuotu su liūdesiu, uždarumu, atsisakymu, o kad asocijuotųsi su eiliniu kiekvieno žmogaus gyvenimo etapu“. Po parado Varšuvos centre prasidėjo „kartų piknikas“.

Ar įsivaizduojate kažką panašaus Lietuvos sostinėje Vilniuje? Ne! Tai neįmanoma. Lietuvos pensininkai, absoliuti dauguma, yra žmogėdriškos valdžios visiškai nuskurdinti ir neturi tiek pinigų bilietui pirkti, kad nuvykti ne pas gydytojus į Santariškių klinikas, o tiesiog pasidžiaugti gyvenimu į sostinę, nors Lietuvos teritorija kelis kartus mažesnė už Lenkijos ir atvykti yra žymiai arčiau.



Žmonos giminių gausu Lenkijoje, matome ir girdime juos per „Viber“ kiekvieną dieną, todėl informacija iš pirmų lūpų, ne iš LRT ar LNK „Fake news“.

Paprastas lenkas pensininkas šiandien gyvena ženkliai geriau už lietuvį. Didesnė pensija, už ją daugiau įperka. Lūžis įvyko per pastaruosius 10 metų, kas praktiškai sutampa su pačiu blogiausiu Lietuvos raidos periodu, komunistės Dalios Grybauskaitės prezidentavimo laikmečiu. Būtent per šį laikotarpį Lietuva nusirito iki plintuso. Nevardinsiu premjerų, bevalių avigalvių, jai talkinusių naikinant Lietuvą ir jos senelius, tai, kaip lenkai sako - „pełne zero“.

Šiandien Lietuva labiausiai sugriauta ir nualinta regiono valstybė, kurią valdo ligoti žmonės. Jų ligos pavadinimas - patriotizmo deficito sindromas ir profesinis debilizmas. Aš nuoširdžiai pavydžiu lenkams, kurie į valdžią išrinko sveikus piliečius, profesionalus ir savo valstybės patriotus.

Šiandien Vilniuje įmanoma vienintelė seneliams skirta eisena – visų jų laidotuvės.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą