2018-08-12

Matteo Salvini: migracijos kontrolė „vienintelis rasizmo priešnuodis“



Nekontroliuojama imigracija „sukelia chaosą, rasizmą ir socialinius konfliktus“, tuo tarpu „teisėta imigracija garantuoja ir italų, ir imigrantų teises,“- pasakė Italijos vicepremjeras Matteo Salvini praėjusį penktadienį interviu laikraščiui „La Nuova Bussola Quotidiana“ (Naujasis dienos kompasas).  

„Geriausia kova prieš rasizmą yra įstatymų laikymasis. Tai vienintelis priešnuodis rasizmui – aš nemanau, kad italai yra rasistai, reikia sugrąžinti pagarbą įstatymui, įvesti taisykles, kontroliuoti, kas atvyksta ir kas išvyksta iš šios šalies“, - pasakė Salvini.

Salvini interviu pareiškė, kad jis stengiasi įgyvendinti savo rinkimų pažadus repatrijuoti migrantus, kuriems atsisakyta suteikti prieglobstį. Dėl imigrantų repatriacijos pasakė:

„Reikia daug dirbti, daryti tai, ką kiti nepadarė praeityje. Situacija tokia, kad sutartys šiuos metu yra tiktai su keturiomis šalimis, bet gerai veikia tik viena, su Tunisu, su kuriuo yra du čarteriniai reisai per savaitę. Kažkas veikia su Nigerija, su kitomis šalimis beveik nieko. Yra absurdiškos situacijos, su tokiomis šalimis kaip Bangladešas ir Pakistanas, iš kurių atvyksta tūkstančiai pažeidėjų. Ten repatriacija vyksta po vieną migrantą. T.y. mes turime skraidyti reguliariais reisais, vežti po vieną, kiekvieną lydint dviem policininkams. Beprotystė. Taip kad mes turime dirbti, keliauti, kalbėti su šiomis šalimis, galime tai daryti akordais: aš jau buvau Libijoje ir Egipte, dabar aš planuoju vykti į Maroką, Tunisą ir Alžyrą.“ Ministras dar pasakė, kad su užsienio kolegomis tariasi dėl kalinių repatriacijos.


Katalikų hierarchijos priešiškumas

Salvini buvo paklaustas, kaip jis aiškina „beprecedentį priešiškumą“ jam Italijos katalikų hierarchijos, konkrečiai vyskupų konferencijos ir katalikų žurnalų, tokių kaip „Famiglia cristiana“ (Krikščionių šeima), kur Salvini kaltinamas ksenofobija ir rasizmu.

„Sąžiningai kalbant, aš negaliu paaiškinti“, - pasakė Salvini. Jis papasakojo, kad gauna daugybę laiškų iš kunigų ir vyskupų, kurie jį palaiko, tačiau prašo neskelbti jų vardų dėl galimų represijų iš hierarchų pusės.

„Aš gaunu laiškus iš kunigų ir vyskupų“, - pasakė Salvini, kurie „prašo išlaikyti konfidencialumą, kad išvengti problemų.“ „Tai mane iš tiesų nustebino.“


Salvini papasakojo, kad italų spaudoje pasirodė pranešimų, kad bažnyčios hierarchijos reakciją yra tokia todėl, kad Salvini turi dokumentus apie bažnyčios korupciją ir kunigų pedofiliją. Salvini paneigė tai. Salvini pasakė: „Aš neturiu nei dokumentų, nei dosjė“.

Islamo pavojai

Dėl islamo pavojų, kurie kyla iš radikaliojo islamo, Salvini pasakė, kad be kovos su islamo terorizmu, „mūsų vertybių gynimas ir mūsų identiškumo reikalauja reguliavimo islamo ir islamo organizacijų būvimo Italijoje“.

„Akivaizdi, kad fanatiškas Korano aiškinimas yra nesuderinamas su mūsų vertybėmis laisvės ir krikščonybės“, - pasakė jis.

Salvini papasakojo apie problemą, kad per jūrą atplaukia į Italiją buvę islamo teroristai, kai kurie iš jų „sugrįžta į Italiją“ pakartotinai.

Salvini pasakė: „Akivaizdu, kad fanatiška Korano interpretacija yra nesuderinama su mūsų laisvės ir krikščioniškomis vertybėmis. Būdamas tėvu, aš asmeniškai žinau situacijas, apie mokinių mamas, kurioms neturi galimybės mokytis italų kalbos, joms draudžiama dirbti; vaikus, kuriems draudžiam užsiiminėti gimnastika ar eiti į gimtadienį su berniukais, ir taip toliau. Tam tikras islamo tipas, tenka apgailestauti, izoliuojasi ir yra nesuderinamas su mūsų visuomene. Ir mane stebina, kad kažkas iš katalikų hierarchijos apsimeta, kad to nesupranta.“

Dėl musulmonių veido apdangalų

Į klausimą dėl musulmonių veido apdangalų nikabų (parandža) draudimo Danijoje ir kilusių protestų, ir ar toks įstatymas, draudžiantis pilnai uždengti veidą nebus priimta Italijoje, Salvini pasakė:

„Toks įstatymas jau yra, Lombardijos regione, taikomas ligoninėse ir visuomeninėse vietose.“ Tai daroma saugumo sumetimais. „Yra dar viena kultūrinė priežastis, nes parandža yra kultūrinio moterų engimo forma, kas yra nepriimtina“.


Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą