2018-08-11

Vengrija atsisako genderio tyrimų programų: „tai ideologija, o ne mokslas“



Vengrijos portalas „Hvg“ vakar pranešė, kad Vengrijos valstybė nutraukia genderio tyrimo programas valstybiniuose universitetuose, nes tai, šios šalies valdžios nuomone, nieko bendro neturi su mokslu, neatneša visuomenei jokios naudos, o yra „ideologija, o ne mokslas“, kaip ir „marksizmas-leninizmas.“

Vengrijos žmogiškų išteklių ministerijos (EMMI) sekretorius Bence Rétvári pasakė, kas aukštasis mokslas turi remtis mokslo pagrindais, tuo metu kai genderiniai tyrimai, „kaip marksizmas-leninizmas“, labiau ideologija, negu mokslas, todėl netinkamas universitetinio lygio švietimui.

Valdininkas specialiai „Breitbart News“ dar pasakė, kad genderio programas studijavę universitetų absolventai nėra reikalingi Vengrijos darbo rinkai.


„Tokie tyrimai neturi jokio ekonominio pagrindimo ir programa neduoda studentams įgūdžių, kurie gali būti lengvai ir tiesiogiai pritaikyti darbo rinkoje“, - pasakė Rétvári.

Šis sprendimas palies tik vienuolika studentų, besimokančių pagal šią programą, du iš jų mokosi Sorošo Centrinės Europos Universitete, o visi kiti Eötvös Loránd universitete (ELTE) Budapešte.

Ministerijos sekretorius pasakė, kad programos su tokiu studijuojančių skaičiumi yra netvarios ir „atima vertingus resursus iš kitų programų, blogindamos universitetų ekonominį stabilumą.“

„Valstybės universitetai, valdomi iš valstybės lėšų, turi atsižvelgti į šiuos faktorius, nes jų šių aukštųjų mokyklų tikslas yra užtikrinti realius socialinius ir darbo rinkos poreikius,“ - pasakė jis.

Reikia pasidžiaugti dėl vengrų tautos ir jų valstybės vadovų sąmoningumo, vengrų imuniteto prieš tautą ir valstybę ardančių ideologijų diegimą jų krikščioniškoje visuomenėje.

Lietuvos valdžia nėra tokia atspari žalingoms ideologijoms, tarp jų ir vienai pavojingiausių – genderizmo. Mūsų valdžia nuosekliai vykdo lietuvių tautos genocidą, todėl didžiausią dėmesį ji skiria mokslo ir švietimo naikinimui Lietuvoje. Genderizmas tautos naikinimui – labai tinkama ideologija.

Nuorodos:







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą