2019-04-04

Dvi alternatyvos Europai: atsitverti nuo Afrikos „geležine uždanga“ arba išnykti



„Norėjau nužudyti baltą jauną italą“

Il Giornale rašoma, kad 27 metų Marokietis migrantas Said Machauat vasario 23 dieną Turine, Po upės krantinėje, papjovė 33 metų italą su virtuviniu peiliu vien todėl, kad šis buvo „baltas, jaunas ir atrodė laimingas.“ Smogta buvo į kaklą, o virtuvinį peilį, patį didžiausią, žmogžudys nusipirko parduotuvėje, specialiai tam, kad papjauti baltą žmogų.



Čia tik vienas iš daugelio Afrikos imigrantų padarytų nusikaltimų, o jų šimtai ir tūkstančiai. Garsiausias - pernai Italiją sukrėtusi mergaitės Pamelos žmogžudystės istorija, kurią atėjūnai iš Nigerijos išprievartavo ir dar gyvai ėmė lupti odą, sukapojo į gabalus, suėdė kai kuriuos jos organus.

Vicepremjerui Matteo Salvini šiais metai pavyko pristabdyti nelegalių imigrantų iš Afrikos pervežimą, užblokuoti kontrabandistams Italijos uostus.




„Plaukite į Hamburgą“

Vakar Il Giornale pranešė, kad vokiečių NVO Sea Eye, užsiimanti afrikiečių kontrabanda į Italiją, veža eilinį „juodojo aukso“ krovinį, 64 nelegalus iš Libijos. Italijos vicepremjeras Matteo Salvinis taip komentavo NVO įgulos prašymą suteikti jų laivui uostą: „Laivas su Vokietijos vėliava, vokiečių visuomeninės organizacijos, laivo savininkas ir kapitonas iš Hamburgo – maišėsi Libijos vandenyse ir prašo prieglobsčio, plaukite į Hamburgą“.

„Ateina juoda Afrika, ateina juoda uždanga“

Finansistas Dr. Viktor Heese vokiečių portale Pi-news svarsto aktualų Europai klausimą: ar Rytų Europa neatsiskirs „geležine uždanga“ nuo Vakarų Europos, kuria užtvindys juodoji Afrika? Autorius prognozuoja, kad Rytų Europa gali atsiskirti „geležine uždanga“, panašia į tą, kuri buvo devintame dešimtmetyje. Į rytus turėtų persikraustyti ir pabėgėliai europiečiai iš Vakarų Europos.

Autorius į Afrikos problemą žvelgia labai pesimistiškai. Jis mano, kad jau šiandien iš Juodosios Afrikos kyla reali grėsmė Europos gyventojams. Jos ekonomikos vystymasis dešimtmečių bėgyje atsilieka nuo demografinio sprogimo. Vienintelė išeitis – eksportas gyventojų pertekliaus. Paskutinės apklausos duomenimis, 40 procentų afrikiečių ketina emigruoti. Pažymima, kad melagingi vakarų sponsoriai ir politikai nepanaudoja paskutinio efektyvaus ginklo – reikalavimo griežtai reguliuoti gimstamumą Afrikoje.

Afrika negali išeiti iš skurdo spiralės

Afrika – skurdžiausias pasaulio kontinentas. Milijardas žmonių čia gyvena kaip Lietuvos pensininkai – už 3-4 dolerius per dieną, dalinai gaunamus iš vakariečių labdaros. Tai susiję su nesugebėjimu ar nenoru gaminti.

Pasaulio banko statistika rodo, kad Rytų Azijos ir Lotynų Amerikos regionuose, kurie nusimetė kolonijinę praeitį – didelis gyventojų skaičiaus augimas sutampa su ekonomikos vystymusi. Juodojoje Afrikoje to nėra. Jei ši negatyvi tendencija išliks, tai parama padės tiek pat mažai, kaip „kalbos apie klimato katastrofas, diktatūras, kolonializmą, vergovę, epidemijas, eksploataciją ir kitas išorines katastrofas, kaip šių nelaimių priežastis.“

„Kadangi į ekonominį stebuklą niekas netiki, vienintele išeitimi lieka tiktai nelegali imigracija į Europą arba griežta gimstamumo kontrolė. Pirmas punktas – vietos gyventojų dienotvarkėje, antras – ne“, – konstatuoja dr. Dr. Viktor Heese.


Migracijos paktas vietoj „Europos tvirtovės“ – fatalinis signalas

Autoriaus nuomone. Migracijos paktas tapo „fataliniu signalu“. Europa neturi valios apsaugoti savo sienų ir toliau žaidžia „multi-kultūrinį“ žaidimą. Visa ekonominė migracijos našta teks Vokietijai, Prancūzijai ir Didžiajai Britanijai.

Vienintelė išeitis „kuomet ateina juodoji Afrika“ – „Geležinė uždanga“,

Dr. Viktor Heese prognozuoja, kad, jei „populistai pralaimės“, artimiausiu metu Vakarų Europa „be mūšio“ gaus 100 milijonų juodų afrikiečių. Kadangi „rytų europiečiai tame nedalyvaus, vakarai gaus 25 procentų praturtinimą.“

Heese prognozuoja europiečių pabėgėlių persikraustymą iš vakarų į rytus, nors tarp „vakarų pabėgėlių gali būti nemažai norinčių organizuoti pasipriešinimą savo gimtose šalyse“. Rytuose gali atsirasti fizinė „geležinė uždanga“, kaip Pirmojo šaltojo karo 1945-1990 laikais.

Ar sukils tokios perspektyvos akivaizdoje darbštus vokietis? Šiandien niekas neįsivaizduoja Rytų Europos sąjungos su Rusija, sako autorius, bet jei JAV pasitrauks iš Europos, NATO subyrės, o Vokietija, Prancūzija ir Didžioji Britanija ims kontroliuoti musulmonai, tai taps neišvengiama. „Net lenkai žino, kad jų „nesantaika“ su Rusija tėra tik dirbtinė neapykanta, lyginant su islamo ir multikultūralizmo pavojumi.“

Juodoji Afrika nebendradarbiauja dėl gimstamumo reguliavimo

„Juodoji Afrika negalvoja apie sėkmingą gimstamumo kontrolę kiniečių pavyzdžiu. Tarptautiniai sponsoriai, JTO, vakarų vyriausybės, bažnyčios ir MIP nereikalauja šio išmintingo išsigelbėjimo būdo. Bilo Geitso fondas deda tašką: „daugiau žmonių, daugiau skurdo“. Nebandoma sieti ekonominės paramos su gimstamumo kontrole, o esant būtinybei, su tiesioginėmis išmokomis korumpuotoms vyriausybėms, kad jos to siektų. Lieka prezervatyvai ir viltis, kad kažkas juos naudos.

2050 metais Afrikoje gyvens keturis kartus daugiau gyventojų, negu Vakarų Europoje. Net jei labai stengsis Italijos laivynas, jis nepajėgs apsaugoti Europos, kuri taip nori susinaikinti. O gal kas nors dar tiki į Afrikos ekonominį stebuklą? – klausia Dr. Viktor Heese.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą