2019-04-03

Tik ligotos psichikos žmogus visus aplinkinius vadina idiotais


Beveik prieš trisdešimt metų teko priimti gana pasiturintį verslininką iš Suomijos. Prireikė vertėjo, išmanančio techninius dalykus ir gerai mokančio suomių kalbą. Suradau vienos aukštosios mokyklos docentą, turėjusį darbo patirtį Suomijoje, laisvai kalbantį suomiškai. 

Po metų svečiavausi pas šį docentą namuose ir labai nustebau, kai jis ėmė pasakoti apie tai, kad jo mieste visi girti. Oficiantai girti, vairuotojai girti, policininkai girti... visi jo kaimynai girti. 

Po kurio laiko sužinojau, kad nuo piktnaudžiavimo alkoholiu šitą gerą ir protingą vyrą ištiko šizofrenijos priepuolis ir jam teko gydytis psichiatrinėje ligoninėje.

O jei žmogus visus vadina idiotais? Ir teisėjus, ir parlamentarus, ir profesorius, ir visus visus kitus. Labai plati pas jį ir idiotogeografija. Ir Lichtenšteinas, ir Bosnija, ir daugybė kitų Europos valstybių: visur vieni idiotai.



Aš kalbu apie feikinį advokatą ir profesorių Stanislovą Tomą, kuris pasižymėjo Lietuvoje tuo, kad apgavo pensininkus ir jų pinigus įnešė kaip užstatą Vyriausiajai rinkimų komisijai.

Laisvas laikraštis informavo, kad „prokuratūra pradėjo tyrimą dėl įtariamo genijaus Stanislovo Tomo sukčiavimo.“

Aš manau, kad šiam žmogui turėtų padėti ir psichiatrai. Gal žmogus ir neblogas, tiesiog ligotas?




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą