2019-04-26

Dauguma vokiečių pasisako prieš prieglobsčio prašytojų priėmimą į Vokietiją



Tas faktas, kad dauguma vokiečių priešiškai nusiteikę imigrantų atžvilgiu rodo kanclerės Angelos Merkel politikos žlugimą, rašoma italų dienraštyje Il Giornale.

Vokietijos gyventojų apklausa, kurią nesenai atliko „Friedrich Ebert Foundation“, parodė, kad vokiečiai nusiteikę prieš migraciją į jų šalį. 54,1% piliečių pareiškė, kad yra prieš prieglobsčio prašytojus. 2016 metais taip manančių buvo 49,5%, o 2014 metais 44%.



Vokiečių priešiškumo migrantams augimas, „Friedrich Ebert Foundation“ mokslininkų nuomone, yra signalas, kad Vokietijos piliečiai nepritaria kanclerės Merkel vykdomai migracijos politikai.

Vokiečių nepakantumas atvykstantiems pabėgėliams atspindi nuostatą, kad valdžia silpnai kontroliuoja užsieniečių srautą, su kuriuo importuojamas rimtas pavojus vidaus saugumui.

Ataskaitos autorių nuomone, negatyvų gyventojų požiūrį į migrantus suformavo daugybė prieglobsčio prašytojų nusikaltimų. Nuo 2015 vykdomos ES migracijos politikos pasekmė buvo banga kruvinų išpuolių ir lytinių nusikaltimų, kuriuos Merkel valdžia toleravo.

„Friedrich Ebert Foundation“ tyrimai taip pat parodė, kad 46% vokiečių linkę tikėti, kad jų šalies parlamentą ir vyriausybę įtakoja užkulisinės jėgos, galingos „slaptos organizacijos“, kurios ir lemia Vokietijos valdžios sprendimus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą