2019-04-12

Tymai: Vokietijoje ligos protrūkis įvyko per 2015 metų migracijos krizę; Niujorke susirgo Chabad Liubavič bendruomenės nariai



Vokietijos portale „Germania“ pateikiama sergamumo tymais dinamikos diagrama 2009-2019 metais. Iš diagramos matyti, kad tymų sergamumo protrūkis įvyko 2015 metais, tuo metu, kai Vokietijos kanclerė Angela Merkel į šalį įleido apie du milijonus nelegalių imigrantų iš Azijos ir Afrikos. Niekas jų sveikatos būklės, suprantama, įleidžiant į šalį netikrino, jokio karantino nebuvo. Nuo 2014 iki 2015 metų sergamumas Vokietijoje pašoko nuo kelių dešimčių užsikrėtimo atvejų 2014 metais iki daugiau negu tūkstančio atvejų 2015 metais. Vien tik Berlyne 2015 metais tymais susirgo 699 žmonių. Su tymų epidemija Vokietijos sveikatos apsaugos sistema puikiai susidorojo.




2019 metais kai kuriose federalinėse žemėse kol kas visai nebuvo užregistruota atvejų susirgimo tymais, tuo metu kai kitose buvo užfiksuota dešimtys infekavimo atvejų. Roberto Kocho instituto duomenimis, iki šių metų kovo vidurio tymais susirgo 236 žmonių. Lentelėje pateikiamas susirgimų dažnis atskirose Vokietijos žemėse. Ypač tankiausiai apgyvendintoje Šiaurės Reinas-Vestafalijoje tymais sirgo 92 žmonės. Penkiose iš 16 federalinių žemių iki kovo vidurio nebuvo užfiksuota susirgimų tymais. Pažymima, kad tai nereiškia, jog čia negalima užsikrėsti tymais. Jeigu kontaktuojama su infekuotuoju, yra 95% tikimybė susirgti. Pažymima, kad didelis užsikrėtimų lygis išlieka dėl atsisakymo skiepytis.


Skiepytis būtina!


Niujorke gyvena skaitlingiausia žydų ortodoksų Chabad Liubavič sektos bendruomenė. Jos atstovai atsisako skiepytis dėl religinių motyvų. Pranešama, kad 300 šios sektos narių dabar serga tymais. Niujorko meras Bill de Blasio pasakė: „Tai tymų epidemijos epicentras, tai labai, labai neramu, ir turi būti išspręsta nedelsiant“. Meras pareikalavo nedelsiant pateikti skiepijimo sertifikatus, priešingu atveju, pagrasino imtis sankcijų.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą