2019-10-25

Orbanas: Vengrijos interesas, kad Turkija neatidarytų sienų migrantams


Tradiciniame penktadienio Kossuth Radio morning interviu Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas pažymėjo, kad Vengrija suinteresuota tuo, kad Turkijos sienos nebūtų atidarytos.

Premjeras paaiškino:
„Turkijoje virš trijų milijonų migrantų, ir Redžepas Tajipas Erdoganas, Turkijos prezidentas, paskelbė, kad jeigu pasaulis neprisiims atsakomybės, jeigu Europos Sąjunga neduos pinigų, tai šiuos žmones jis „paleis“.


Orbano žodžiais, migrantai gali vykti į Siriją, tai yra važiuoti namo, į stabilizuotus rajonus, kur jie sukūrė saugumo zoną, arba vykti į Europą.
„Jeigu, tačiau, turkai atidarys sienas į Europą, tai šimtai tūkstančių migrantų atvyks į Graikiją ir į Balkanus, o iš ten arba prie Vengrijos, arba prie Chorvatijos sienos. Pagrindinis Vengrijos interesas, kad tai neįvyktų, mums pakako Röszkére“, - pasakė Viktoras Orbanas, kuris siūlo duoti pinigų turkams, kad šie stabilizuotuose rajonuose galėtų statyti miestus.

Orbanas pritarė JAV ir Turkijos, dviejų NATO šalių, veiksmams Turkijoje.




Penktadienį Vengrijos užsienio reikalų ministras Péter Szijjárto kalboje Gergely Benedictine aukštojoje mokykloje pasakė: „Europa gali būti vėl stipri ir konkurencinga tik tada, kai mes sugrįšime prie krikščioniškų šaknų“.

Ministras pažymėjo, kad krikščionybė yra labiausiai persekiojama religija pasaulyje, todėl reikia padėti krikščionių bendruomenėms visame pasaulyje.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą