2019-10-03

Prekeiviai žmonėmis naudoja Facebook ir Skype


Čia mus, lietuvaičius, Cukerbergo Facebook nuolatos prižiūri, cenzūruoja, kad „nepažeistume bendruomenės standartų“. Mane taip dresavo dvejus metus. Tik pastarąjį mėnesį, tarytum, pamiršo, paliko ramybėje. Ar visus pasaulio gyventojus, interesų grupes, taip prižiūri ši globalistinė organizacija? Pasirodo, kad yra ne taip.

Šiandien italų dienraštis Il Giornale skaitytojams pasakoja, kad kontrabandininkai, kurie nelegaliai perveža žmones iš šiaurės Afrikos į Italija, o iš Turkijos į Graikiją, naudoja Facebook ir Skype.


Yra, pasirodo, „dešimtys puslapių socialiniuose tinkluose, kuriuose nurodomi reisai į Italiją, kaip įprastinės kelionės, kurias vykdo bet kuri kelionių agentūra.“

Šiuose puslapiuose yra nurodomos „kainos, informacija, foto nuotraukos ir viskas, kas gali lemti migrantų pasirinkimą, šiame konkrečiame maršrute į Italiją“.

Il Giornale žodžiais, pavyzdžiui, socialiniame tinkle Facebook, kur jūs ieškote informacijos, kaip iš Turkijos nusigauti į Italijos Kalabrijos regioną, puikuojasi Italijos paminklų nuotraukos, užrašai arabų ir anglų kalbomis.

Pastrauoju metu ypač suaktyvėjo nelegali migracija iš Turkijos. Per Egėjo jūrą iki Kalabrijos yra vidutiniškai 5 dienų kelio, kuriuos įveikia burlaiviai. Rugsėjo mėnesi taip į Kalabriją atvyko 700 nelegalų. Šį maršrutą dažniausiai kontroliuoja Rytų Europos nusikaltėlių grupuotės. Pastaruoju metu didelį ažiotažą sukėlė vieno kontrabandininko ukrainiečio pasakojimas, kad jis buvo nusamdytas pagal skelbimą Ukrainos laikraštyje.

Il Giornale pažymima, Facebook ir Skype naudoja ne tik prekeiviai žmonėmis, kurie dirba Turkijoje. Jais naudojasi ir kontrabandininkai žmonių iš šiaurės Afrikos. Tai instrumentai, kurie nepalieka daug pėdsakų, juos naudojant sunku susigaudyti, kas „iš tiesų už virvelių tampo nusikaltėlių organizaciją“. Socialiniai tinklai kontrabandininkams yra palankūs dar ir tuo, kad momentaliai galima sureaguoti į pakitusią situaciją.

Kodėl socialiniai tinklai tarnauja kontrabandistams, kodėl nesidalina turima informacija su ES valstybių specialiosiomis tarnybomis, neužkardo šios nusikalstamos veiklos, man taip ir lieka neaišku. Man lieka nesuprantam ir tai, kodėl aš ir kiti mano tautiečiai vis „neatitinkame Facebook bendruomenės standartų“, o kotrabandininkai, vykdantys sunkius nusikaltimus, šiems Facebook standartams atitinka?!




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą