2023-06-20

"Alternatyva Vokietijai" (AfD) pasisako už ES išformavimą

 


Vokietijos dešinioji partija "Alternatyva Vokietijai" pasisako už Europos Sąjungos išardymą. Tai teigiama partijos rinkimų programos projekte, kurį pristatė partijos federalinė komisija ir kurį cituoja "Welt":

"Mūsų kantrybė su ES išseko. Todėl siekiame, kad ES būtų tvarkingai išformuota, o jos vietoje būtų sukurta nauja Europos ekonominių interesų bendrija - Europos tautų federaciją".

Dokumente teigiama, kad Europos Sąjunga ir jos globalistinis elitas jau seniai nutolo nuo pirminių Europos bendrijos įkūrėjų idėjų, paversdami ES "nedemokratine konstrukcija", pritraukiančia vis daugiau smurto ir "valdoma nekontroliuojamos biurokratijos".


"Alternatyva Vokietijai" planuoja siekti Europos Parlamento paleidimo ir priešintis tolesniam nacionalinio suvereniteto ribojimui ES naudai. Pasak projekto autorių, sprendimas dėl Vokietijos prisijungimo prie sukurtos naujos Europos bendrijos, o ne dėl susivienijimo, turėtų būti priimtas nacionaliniame referendume.

Liepos pabaigoje Magdeburge vyksiančioje AfD federalinės partijos konferencijoje bus balsuojama dėl šio pasiūlymo. Federalinę programos komisiją sudaro partijos lyderiai Alice Weidel ir Tino Chrupalla (žiūr."Welt" nuotraukoje), Bundestago parlamentinės frakcijos, Europos frakcijos ir visų žemių asociacijų atstovai, taip pat specializuotų komitetų pirmininkai. 

AfD nuomone, sprendimas dėl "naujos tautų sambūvio Europoje formos" turėtų būti priimtas tik referendume Vokietijoje. Partija taip pat nori panaikinti ES parlamentą. Kol ES egzistuos, partija nori priešintis "tolesniam nacionalinio suvereniteto ribojimui ir tolesniam mūsų piliečių turto ir turto perskirstymui per ES reglamentus".

Europos Parlamento rinkimai vyks 2024 m. birželio mėn. Ankstesnių 2019 m. Europos Parlamento rinkimų programoje AfD buvo nusprendusi, kad Vokietijos pasitraukimas arba tvarkingas ES išformavimas būtų būtinas, jei partijos "esminių reformų principai" negalėtų būti "įgyvendinti per pagrįstą laiką" esamoje ES sistemoje. AfD federalinė programos komisija savo dabartiniame vadovaujančiame pasiūlyme ir toliau ragina surengti referendumą dėl Vokietijos pasilikimo ES.

Verta pažymėti, kad pastarojo meto apklausos rodo įtikinamą partijos populiarumo augimą iki visų laikų aukštumų. Pavyzdžiui, birželį atlikta YouGov apklausa parodė, kad 20 proc. rinkėjų buvo pasirengę balsuoti už AfD. Tai vienu procentiniu punktu daugiau nei už pagrindinę valdančiosios koalicijos partiją - SPD. Tik opozicinės Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) reitingas yra aukštesnis: 28%.

https://www.welt.de/politik/deutschland/article245939924/Europawahl-AfD-Chefs-Chrupalla-und-Weidel-wollen-EU-aufloesen.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą