2023-06-21

Smulkių monetų bus atsisakoma dėl lyčių diskriminacijos ir mikrobiologinės taršos (humoreska)

 

Šių metų pradžioje "Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba" susirūpino per mažomis moterų rūbų kišenėmis. Buvo paskelbta, kad moteriškuose drabužiuose kišenės yra kur kas mažesnės nei vyriškuose. Į moterų kišenes netelpa dauguma populiariausių mobiliųjų telefonų modelių, o taip pat saujos smulkių monetų. Anot tarnybos, tai diskriminuoja moteris. Jei telefonus moterys gali įsidėti į rankines, tai ką joms daryti su smulkiomis monetomis? 


Atsižvelgdamas į "Lygių galimybių kontrolieriaus (ės) tarnybos" sensacingus mokslinius tyrimus, Seimas siūlo atsisakyti smulkių monetų. Nauda keleriopa: taupomi spalvotieji metalai, kas didina planetos tvarumą, o moterys, pagaliau, į savo rūbų pernelyg mažas kišenes galės sutalpinti žymiai didesnes pinigų sumas, nebus diskriminuojamos. 

Aš daugelį metų dirbau mokslinėse laboratorijose  su patogeniniais mikroorganizmais, todėl suprantu Seimo narių rūpestį dėl smulkių monetų, patogenų pernašos substratų, pavojaus! 

Niekam ne paslaptis, kad didžiausią smūgį C-19 sudavė grynųjų pinigų atsisakymas. Kuo mažiau mūsų kišenėse liko grynųjų, tuo menkesnis buvo sergamumas C-19. Karas Ukrainoje, galiausiai, pribaigė šią feikdemiją.

Iš seno žinoma, kad grynieji pinigai - baisus mikrobiologinis pavojus žmonijai, todėl su jais taip aršiai kovoja "Pasaulio vyriausybė". Ne be reikalo ponas K.Švabas sako, kad "nieko neturėsime ir būsime laimingi". Į tai ir einame.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą