2023-06-22

Ukrainos pirmosios ponios vizitas į Izraelį


Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio žmona Olena savo "Telegram" ir "Instagram" kanale papasakojo apie savo pirmąjį vizitą į Izraelį, kur ji susitiko su Izraelio vadovu Itzhaku Herzogu ir jo žmona.

"Savo vizitą Izraelyje ji pradėjo nuo susitikimo su prezidento pora", - sakoma pranešime.

Ji taip pat pridūrė, kad bendradarbiauja su Izraelio pirmąja ponia Michal Herzog dėl psichikos sveikatos projektų.

Oficialiame Ukrainos prezidento Vladimiro Zelenskio puslapyje sakoma:

Elena Zelenskaja taip pat susitiko su Izraelio valstybės ministro pirmininko žmona Sarah Netanyahu. Šalys aptarė Izraelio patirtį kuriant ir naudojant oro išankstinio perspėjimo sistemą, kad piliečiai būtų tiksliau informuojami apie pavojų.


"Jie taip pat paprašė Izraelio epidemiologų pagalbos įveikiant Kachovkos hidroelektrinės sprogimo, gresiančio visai šaliai ekologine katastrofa, padarinius. B. Netanyahu pagal profesiją yra psichologė ir ypač daug dirbo su vaikais, kurie išgyveno siaubingus įvykius, pavyzdžiui, teroristinius išpuolius, tėvų netektį ir kitas su karu susijusias situacijas. Todėl mūsų vaikų, kuriuos agresorius traumavo psichologiškai ir fiziškai, tema ir jų reabilitacijos būdai neliko nuošalyje", - sakė Ukrainos pirmoji ponia.


Izraelio spauda pažymi, kad Tą pačią dieną Ukrainos pirmoji ponia apsilankė Jad Vašem muziejuje, o taip pat buvo garbės viešnia, Izraelio sostinėje atidarant sutuoktinių Ščepaniukų, kurie buvo pripažinti Pasaulio tautų teisuoliais, vardu pavadintą alėją. Taip pat Olena Zelenska aplankė ukrainiečių karius, gydomus šioje šalyje. 

Blogeris iš JAV Sanya savo paskytoje Telegram  @sanya_florida paskelbė nuotrauką ponios Olenos Zelenskos Izraelio paso, išduoto 2023-06-19, t.y. tuo metu, kai pirmoji Ukrainos ponia buvo priimta Izraelio Prezidento.



Izraelio generolas, buvęs NATIV žvalgybos vadovas Jakovas Kedmi apie Ukrainos pirmosios ponios vizitą į Izraelį papasakojo (56:19) interviu Izraelio žurnalistui Aleksandrui Valdmanui.

Aleksandras Valdmanas

Zelenskio žmona į Izraelį atvyko pirmadienį, pakviesta Izraelio prezidento Isako Hercogo. Pakvietimas buvo perduotas Karlo III karūnavimo metu. Izraelyje ji bendravo su prezidentu Isaku Hercogu. Mes ne kartą kalbėjome, kad Hercogas buvo pirmasis Izraelio prezidentas, neišdrįsęs apsilankymo Kijeve, prieš kelis metus, ceremonijoje Babij Jar priminti priimančiai pusei apie indėlį ukrainiečių nacionalistų naikinant žydus Holokausto metu. Ar pas mūsų prezidentą trumpa atmintis, ar jis nori būti vakarų trende, kviesdamas Zelenskio žmoną pas mus? 



Jakovas Kedmi (57:34):


Kas toks Hercogas? Smulkus nevykėlis Izraelio politikas. Nevykėlis politinėje arenoje, kuris nieko nepasiekė, kuris gėdingai apleido "Darbo partijos" vadovo postą. Ir jis įnešė savo indėlį į šios partijos krachą, ir ji šiandien toli-toli iki elektoralinio barjero. Smulkus politikas mato smulkų politinį žaidimą, kuris nori, kad visi juo būtų patenkinti, kuris neturi nuosavos bazės, savų principų, jis nori, kad jį pagirtų Amerikoje, kad apie jį parašytų gera straipsnį "New York Times" arba "Herald Tribune". Jis nori, kad pabėgę Rusijos oligarchai apie jį gerai atsilieptų, ir Izraelio laikraščiai apie jį rašytų. Jis nori, kad pro-ukrainietiška, taip vadinama, inteligentija Izraelyje jam plotų, kartu su žydų tautos išsigimėliu, kurį, mūsų nešlovei, priiminės Izraelyje, kaip nacionalinį didvyrį. Ir mūsų prezidentai smulkėja. Tai ne Chaimas Veicmanas, kuris buvo pirmuoju Izraelio prezidentu ir ne tie, kurie buvo po jo. Nors buvo ir mažiau užsitarnavę, ir mažiau verti, bet prezidentas "tuščios pareigos", kuris tik tam, kad kažkaip kažką simbolizuoti. Tai, kad šiandien simbolizuos šito išsigimėlio Zelenskio vizito metu į žydų šalį, taip tai ir atrodo, taip tai ir bus. Reiškia, kad jis pažemina save, Izraelio prezidento postą iki šitos padugnės lygio, išdaviko, išsigimėlio ir žydų tautos nešlovės. 

P.S. Iš interviu buvo pašalintas J.Kedmi teiginys, kad V.Zelenskis yra neapipjaustytas ir prisiekė ant krikščionių Biblijos inauguracijos į Ukrainos Prezidento postą metu.

Nuorodos:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą