2023-06-02

Pernai Lenkija išleido 1,5 proc. BVP Ukrainos pabėgėliams remti

 



Prezidentas Andrzejus Duda, kalbėdamas su bendrovės "Dow Jones" vadovu Almar Latour, pasakė, kad pagalba Ukrainai pernai Lenkijai kainavo 7-8 mlrd. dolerių (6,5-7,5 mlrd. eurų), o tai sudaro maždaug 1,5 proc. šalies BVP. Apie tai rašoma portale REMIX NEWS.

Lenkijos prezidentas priminė, kad prasidėjus karui Lenkija greitai ėmėsi veiksmų ir ukrainiečiams suteikė visas nacionalinio draudimo, sveikatos ir švietimo teises. Jiems buvo suteikta teisė dirbti ir išmokos vaikams. Tai buvo įrodymas, kad Lenkija solidarizavosi ir dalijosi su ukrainiečių pabėgėliais tuo, ką turėjo, o dabar ukrainiečiai yra išsibarstę po visą šalį ir tapo labai svarbia Lenkijos visuomenės dalimi. 

Tačiau jis atmetė visas kalbas apie tai, kad Rusija pralaimėjo karą, sakydamas, kad Rusija vis dar yra okupavusi dideles Ukrainos dalis ir kad pagal gyventojų skaičių Rusija lenkia Ukrainą daugiau nei 3:1. Jis taip pat pabrėžė, kad Rusija pasirodė esanti pasirengusi toleruoti didesnes žmonių netektis mūšio lauke. 


A. Duda apgailestavo, kad Rusija tebėra branduolinė galybė, turinti didžiules ginklų ir amunicijos atsargas, net jei jų ginklų kokybė kartais kelia abejonių. Pasak Lenkijos prezidento, Rusija yra ryžtinga, jai pavyko sėkmingai funkcionuoti kaip karo ekonomikai, be to, atrodo, kad Rusijos visuomenė iš esmės palaiko jos imperines ambicijas.

https://rmx.news/article/poland-spent-1-5-of-its-gdp-on-supporting-ukrainian-refugees-last-year/


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą