2023-06-02

Orbanas Kossuth radijo laidoje: "Vengrija nėra karo padėtyje"

 


Penktadienį kalbėdamas Kossuth radijo laidoje "Labas rytas, Vengrija" premjeras sakė, kad Vengrija nėra karo padėtyje. Apie tradicinį Orbano penktadieninį interviu rašoma vengrų dienraštyje Magyar Hyrlap.

Reikia paliaubų ir derybų, o Vengrija turi ginti tai, kas teisinga, ir savo interesus, - sakė Ministras Pirmininkas.Jis taip pat komentavo Vengrijos taikos poziciją, gynybos biudžetą, Kišiniovo aukščiausiojo lygio susitikimą, rinkimų rezultatus Turkijoje, racionų išlaidų mažinimą ir infliaciją.

Briuselis siūlo "iš esmės sunaikinti" Vengrijos ekonomiką, žmones, šeimas ir pensininkus.

Premjeras sakė, kad dabar yra karo metas, turime gintis, saugoti darbo vietas ir pensijų vertę, nes pensininkai negali sau padėti dirbdami papildomai. "Štai kodėl pensininkai nusiteikė prieš visą kairę ir iš tikrųjų tapo nacionalinės stovyklos šalininkais ir remia nacionalinę ekonominę politiką", - sakė jis.


Jis pabrėžė, kad taip pat turi būti apsaugotos šeimos, nes vaikų auginimas visada yra didelės išlaidos ir šeimos nusipelno, kad valdžia jas gintų. Todėl 2024 m. biudžetas yra gynybos biudžetas, sakė V. Orbanas.

Jei Ukrainoje būtų nutraukta ugnis ir prasidėtų taikos derybos, ekonominė padėtis būtų lengvesnė, o infliacija mažėtų daug greičiau - iki 1-3 proc. lygio, sakė ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.

Premjeras užsibrėžė tikslą iki metų pabaigos pasiekti vienženklį infliacijos lygį. Jis sakė, kad vienženklė infliacija yra pagrindinis vyriausybės įsipareigojimas.

Jis sakė, kad infliaciją visame pasaulyje padidino karas, pakilus energijos kainoms, todėl viskas pabrango. V. Orbanas pridūrė, kad karas įžengė į labai sunkią fazę ir kad "kai kairieji politikai namuose sako, kad mes kariaujame su Rusija, jie nežino, apie ką kalba, jie prarado protą".

Artėja laikas, kai Europos lyderiai pritars Vengrijos taikos šalininkų pozicijai, pabrėžė premjeras. Jis pabrėžė, kad Vakarų lyderiai taip įsivėlė į spąstus, manydami, kad karą Ukrainoje galima laimėti dabartiniu metodu: "Ukrainiečiai kariauja, o Vakarai jiems duoda pinigų ir ginklų", kad iš šio karo kelio bus labai sunku pasprukti.

Tai ne mūsų reikalas. Manau, kad einame moraliniu ir politiniu keliu." Premjeras išreiškė nuomonę, kad daugelyje Vakarų šalių "žmonės anksčiau ar vėliau per rinkimus pasirinks taiką" ir pakeis prokariškas vyriausybes.

Visa Europa, didžioji dauguma žmonių, nepritaria karui. Moraliniu požiūriu galite būti teisūs sakydami, kad Ukraina yra agresorė, o Rusija - agresorė, ir mes norime teisingumo. Ministras Pirmininkas sakė, kad Europos viešoji nuomonė šiuo klausimu kalba ir mąsto vienu balsu. Tačiau Europos viešoji nuomonė išsiskiria dėl to, ką reikia daryti ir ko reikia imtis.

Būtų buvusi tragedija, jei Recepas Tayyipas Erdoganas nebūtų laimėjęs rinkimų Turkijoje, nes jo varžovas buvo už karą ir "Soroso žmogus", kuris, jei būtų laimėjęs, keturis milijonus Turkijoje gyvenančių pabėgėlių būtų privertęs perkelti į Europą, penktadienį Kossuth radijo laidoje "Labas rytas, Vengrija!" sakė ministras pirmininkas Viktoras Orbanas.


Premjeras sakė, kad jam "nepaprastai palengvėjo" dėl R. Erdogano perrinkimo ir jis ne tik džiaugėsi jo pergale, bet ir "stipriai ir daug" meldėsi už jo pergalę.

Jis pabrėžė, kad R. T. Erdogano varžovas buvo "George'o Soroso žmogus" ir kad jei jis būtų laimėjęs, iš keturių milijonų Turkijoje gyvenančių pabėgėlių iki vasaros būtų likę "vienas, du ar trys milijonai", kurie būtų atsidūrę prie Vengrijos sienos. Jie būtų buvę paleisti pas mus, ir mes patys būtume galėję tuo įsitikinti", - sakė V. Orbanas.

Jis taip pat atkreipė dėmesį į tai, kad Rusijos dujos tiekiamos iš pietų, per Turkiją, ir jei ten bus proamerikietiškas arba Soroso remiamas lyderis, labai abejotina, kad dujos pasieks Vengriją ir Serbiją.

Jis pridūrė, kad jei R. T. Erdoganas nebūtų laimėjęs, jie turėtų provakarietišką Turkijos prezidentą, o to pasekmės yra nenuspėjamos. Turkijos prezidentas turi galimybę tarpininkauti tarp ukrainiečių ir rusų, kaip jis tai darė anksčiau dėl grūdų krizės, sakė jis.

https://www.magyarhirlap.hu/belfold/20230602-orban-viktor-haborus-idokben-letkerdes-a-fegyelmezett-gazdalkodas




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą