2019-03-08

Italija: pelnas iš pabėgėlių



Il Giornale rašoma, kad Matteo Salvini sumažino išlaidas prieglobsčiui ir dabar tuo užsiimančios asociacijos, sąjungos Emilija-Romanija srityje skundžiasi: „Naujose taisyklėse nėra numatytas pelnas“.



Kaip rašoma dienraštyje, begalinėje diskusijoje dėl imigracijos dalyvauja tie, kas imigrantų priėmimą vadina „bizniu“ kylančiu iš humanitarinės veiklos. Šioje verslo srityje veikė sąjungos ir bendrovės, kurios pastaraisiais metais pasidalino didelį „pyragą“ iš prieglobsčio ieškančių žmonių aptarnavimo. Daugumai italų kilo klausimas: ar jie visą tai daro iš artimojo meilės, ar kad uždirbti? Kad atsakyti į šį nevienareikšmį klausimą Il Giornale pateikia „pabėgėlių“ priėmimo konfederacijos dokumentą, kuriame skundžiamasi, kad dėl Salvini reformų jie neteko „įmonių pelno“.

Salvini valstybės išlaidas kiekvienam imigrantui sumažino nuo 35 iki 20 eurų dienai. Ministro tikslas buvo sumažinti išlaidas, tačiau palikti „pagrindines paslaugas užtikrinančias orų pragyvenimą pagal europines taisykles“.

Prieglaudos taip nemano. Jos teigia, kad neliks „orientacijos į švietimą, italų kalbos dėstymą, priėjimo prie medicinos ir socialinių paslaugų, tarp jų socialinės psichologijos ir taip toliau. Lieka tik pragyvenimas ir maitinimas. Salvini visą tai ėmė ir nukirpo švaistymą į dešinę ir į kairę. Keista, kad valstybė buvo priversta investuoti į teikimą  ne pirmo būtinumo paslaugų žmonėms, iš kurių 70% nėra pabėgėliai. Manoma, kad po šio apkarpymo pabėgėlių rinkoje liks tik tikrieji savanoriai.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą