2019-03-27

Vienoje sulaikytas pabėgėlis-teroristas, kuris rengė teroro aktus Vokietijos geležinkeliuose



Vienoje sulaikytas 42-metis pabėgėlis, buvęs kariškis iš Irako, penkių vaikų tėvas, įtariamas dalyvavimu teroristinėje organizacijoje Europoje, kuri įvykdė antpuolius prieš Vokietijos geležinkelius. Su tikslu nužudyti kuo daugiau žmonių teroristai surengė du teroro aktus. Policija sulaikė Vienoje teroristą, dalyvavusį rengiant šiuos teroro aktus.

Elitinis dalinys "Cobra" kovo 25 šturmavo teroristo butą Vienoje. Nusikaltėlis buvo susektas dėka arabų kalba parašyto laiško, kuris buvo teroristų paliktas rengto teroro akto vietoje praėjusių metų spalio mėnesį. Įkalčiu tapo spausdintuvas, ant kurio buvo atspausdintas laiškas.

Irakietis pabėgėlis atvyko į Europą prieš 20 metų, jis tarnavo Irako armijoje, buvo nužudytojo Sadamo Huseino šalininkas. Vienoje jis mokėsi Vienos Techniniame universitete, vėliau dirbo apsaugos kompanijoje. Sulaikytasis skaitomas teroristinės organizacijos „Islamo valstybė“ fanatiku ir neapkenčia JAV. Savo puslapyje Facebook jis gyrė radikalius islamo skelbėjus, teroro aktą Nicoje (86 žuvę), o pastarosiomis dienomis kvietė musulmonus imtis ginklo dėl musulmonų užpuolimo Naujojoje Zelandijoje (50 žuvusių).



2018 metų spalio 7 dieną keli vyrai ištempė virš bėgių geležinkelyje tarp Niurnbergo ir Miuncheno plieninę vielą (0,8 cm). Ji pasirodė per daug plona, kas išprovokuotų rimtą avariją. Netoli įvykio vietos buvo rastas grafiti, kuris atvedė teisėsaugos organus į IV šalininkų paskyrą Twitter.

2019 metų vasario 19 dieną piktadariai paliko ant bėgių tarp Dortmundo ir Miunsterio sunkius betoninius blokus ir šaligatvių plytas, o taip pat automobilių padangas. Tą dieną kursavo greitieji ICE traukiniai. Apie 21:40 keleivinis Eurobahn kompanijos keleivinis traukinys užvažiavo ant kliūties. Laimei, įvykis atnešė tik nežymią materialinę žalą.

Tyrime Vienoje dalyvauja Vokietijos ir ES valdžios atstovai, Bavarijos ir Berlyno tyrėjai. Irakietis kaltinimas teroristiniu aktu, pasikėsinimu nužudyti, dalyvavimu teroristinėje organizacijoje. Jam gresia įkalinimas iki gyvosios galvos.

Ar mums Lietuvoje reikalingi tokie „pabėgėliai“? Karas Sirijoje ir Irake pasibaigė, Afrikoje jis išvis nevyksta, tai kodėl šie „pabėgėliai“, kaip tai numato Ženevos konvencija, negrąžinami į gimtinę. Aš randu tik vieną atsakymą: Briuseliui reikalingi islamo teroristai, kad šie žudytų ir terorizuotų europiečius. Taip įbaugintą „avių bandą“ lengviau valdyti, kirpti, pjauti.

Šaltiniai:








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą