2019-03-14

Vengrija: atskleistas didžiausias Briuselio melas dėl JTO migracijos pakto



Vengrijos užsienio reikalų ministro Péter Szijjártó žodžiais, Europos komisijos juridinės tarnybos dokumentas, kurį gavo ir paskelbė visuomeninė televizija M1, „parodė didžiausią Briuselio melą“.

Šis dokumentas numato „slaptas pastangas, kad padaryti JTO migracijos paktą privalomu visoms ES valstybėms-narėms.

Spaudos konferencijoje Szijjártó pareiškė, kad migracijos pakto svarstymo metu „visi už migraciją pasisakantys politikai“, tvirtino apie tai, kad susitarimas nėra įpareigojantis.


Vengrijos vyriausybė Europos komisijos pareikalavo „nutraukti slaptų planų kūrimą, kad padaryti JTO susitarimą privalomu ir paskelbti visus atitinkamus dokumentus, parengtus lig šiol“, - pasakė Szijjártó. Jis pažymėjo, kad Vengrijos vyriausybė kreipsis į EK kviesdama pranešti apie „bet kokius tokius slaptus planus“ kovo 18 dieną įvyksiančiame užsienio reikalų Tarybos posėdyje.

Szijjártó: „žmonės privalo žinoti apie Europos komisijos slaptus planus“

Europos sąjungos piliečiai turi teisę žinoti, kokie slapti planai Europos komisijos įgyvendinami už jų nugarų, kad dar labiau sužlugdyti kontinento saugumą“. Apie tai Vengrijos užsienio reikalų ministras Péter Szijjártó pareiškė kovo 11 dieną visuomeniniam Kossuth radijui.

Ministras tvirtino, kad „gerai žinoma“, kad „Briuselis kiekvienai Europos šaliai įgrūs į gerklę Jungtinių tautų migracijos paktą“.

Jo žodžiais, Vengrija buvo pirmąja ES nare, kuri atmetė šį dokumentą, o dar 8 šalys pasekė jos pavyzdžiu.

Prieš balsavimą pagal JTO paktą, „Briuselis melavo, kalbėdamas, kad tai nebus juridiškai privaloma“, bet „nepaisant to, priimtame dokumente žodis įsipareigojimas naudojamas 80 kartų“.

Szijjártó tvirtino, kad „darbai vyksta kaip Niujorke, taip ir Briuselyje“. Stengiamasi susitarimą prastumti „palaipsniui, per antras duris“ konferencijose, per tarptautinių organizacijų dokumentus.


Paktas nukreiptas į „nelegalios imigracijos legalizavimą ir aiškiai tvirtina, kad kiekviena pasaulio valstybė privalo dalyvauti migracijoje“, - pasakė užsienio reikalų ministras. Vengrų tauta turi teisę „duoti aiškiai suprasti, kad ji nenori gyventi migrantų šalyje ir, kad jis neskaito migraciją kaip pagrindinę žmogaus teisę“. Jo žodžiais, jeigu paktas turi tapti privalomu, migrantams privalės būti suteiktos tokios pačios paslaugos, kaip ir „teisėtiems šalies gyventojams ir mokantiems mokesčius“. Tai taps papildomu migracijos stimulu ir dar labiau sustiprins terorizmo grėsmę.

2018 metų lapkričio 4 dieną 73 seimo nariai išdavė Lietuvą ir balsavo už Globalų migracijos paktą, už tai, kad atėjūnai iš Afrikos ir Azijos mus šaudytų, sprogdintų, traiškytų sunkvežimiais, pjautų, kapotų kirviais, laistytų rūgštimi, prievartautų mūsų dukteris ir anūkes, siaubtų bažnyčias, griautų jų kryžius, kad lietuviai būtų diskriminuojami jų atžvilgiu, kad būtų sugriauta skurdi Lietuvos socialinio aprūpinimo sistema.

Lietuvos duobkasių sąrašas:

Ačienė Vida, Alekna Virgilijus, Anušauskas Arvydas, Armonaitė Aušrinė, Bacvinka Kęstutis, Bakas Vytautas, Baublys Juozas, Baura Antanas, Bernatonis Juozas, Budbergytė Rasa, Burokienė Guoda, Čmilytė-Nielsen Viktorija, Degutienė Irena, Gaidžiūnas Aurimas, Gailius Vitalijus, Gelūnas Arūnas, Gentvilas Eugenijus, Gentvilas Simonas, Haase Irena, Jarutis Jonas, Jovaiša Eugenijus, Jovaiša Sergejus, Juknevičienė Rasa, Juozapaitis Vytautas, Juška Ričardas, Kernagis Vytautas, Kindurys Gintautas, Kirkilas Gediminas, Kreivys Dainius, Kubilienė Asta, Kubilius Andrius, Kupčinskas Andrius, Landsbergis Gabrielius, Liesys Jonas, Masiulis Kęstutis, Matelis Bronislovas, Matulas Antanas, Mažeika Kęstutis, Miliūtė Rūta, Morkūnaitė-Mikulėnienė Radvilė, Navickas Andrius, Navickienė Monika, Nevulis Petras, Norkienė Aušrinė, Olekas Juozas, Pavilionis Žygimantas, Popovienė Raminta, Pranckietis Viktoras, Pupinis Edmundas, Rastenis Vytautas, Razma Jurgis, Rimkus Juozas, Sabatauskas Julius, Sinkevičius Rimantas, Sysas Algirdas, Skaistė Gintarė, Skardžius Artūras, Skvernelis Saulius, Smirnovas Kęstutis, Starkevičius Kazys, Strelčiūnas Algis, Šakalienė Dovilė, Šalaševičiūtė Rimantė, Šarknickas Robertas, Šiaulienė Irena, Šimonytė Ingrida, Širinskienė Agnė, Tomilinas Tomas, Valiūnas Petras, Varkalys Jonas, Veryga Aurelijus, Vingrienė Virginija, Zingeris Emanuelis.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą