2019-03-08

Patvirtinta Austrijoje: IS-teroristas gavo 12.400 € socialinės paramos!



Austrijos dienraštis Krone rašo: turkiškos kilmės IS-teroristas Azad G., turintis Austrijos pilietybę, nuo sužeidimo gydėsi Vienoje ir gavo 12,400 eurų socialinę paramą. Prieš jį nebuvo imtasi jokių priemonių pagal įstatymą, nes Federalinė konstitucijos gynimo ir kovos su terorizmu žinyba (BVT) nebuvo informuota. Vienos socialinės tarybos vadovas Peter Hacker (SPÖ) pasakė Krone: „jeigu tai tiesa, tai neįtikėtinas skandalas, kad mes nebuvome informuoti“.


Teroristas Azad G. be to, savo „fronto atostogų“ metu lankė Austrijos valstybinės įdarbinimo tarnybos (AMS) kursus, finansuojamus mokesčių mokėtojų, ir gydėsi Vienos ligoninėje ambulatoriškai kelis kartus, irgi už Austrijos mokesčių mokėtojų pinigus.
Įtariamas IS teroristas buvo sulaikytas prieš kelias dienas kurdų savigynos būrių Sirijoje. Video Facebook jis skundėsi, kad jį „pakišo“ ir jis nori grįžti į Austriją, į „humanišką teisinę sistemą“.

Azad G. turi Austrijos ir Turkijos pilietybes. Vienos meras Michael Ludwig (SPÖ) pavedė merijos padaliniui peržiūrėti šią bylą – jis jau inicijavo pilietybės atėmimo procedūrą.

Išaiškinta, kad Azad G., kurio šeima kilusi iš Turkijos, 2013 metais išvyko į Siriją, kad kariauti IS gretose. 2014 metais jis sugrįžo į Vieną po šautinio sužeidimo, čia gydėsi ir gavo per 14 mėnesių 12400 minimalią paramą, po 885,47 eurų per mėnesį. Prokuratūra prieš jį buvo pradėjusi bylą, bet ją nutraukė. Vienos miesto valdžiai apie tai nebuvo pranešta. Ši informacija nebuvo perduota nei policijai, nei BVT, nei AMS, kurios kursus lankė, nei ligoninės personalui, kur teroristas Azad G. buvo gydomas.

Austrijos vidaus reikalų ministras Herbert Kickl (FPÖ) pasakė, kad tikslingiau teroristą teisti ten, „kur yra potencialios teroristo aukos, kur yra galimi liudininkai ir visi įrodymai: viskas ten, regione, nieko to nėra Austrijoje. Teismo tyrimui būtina atlikti tyrimą, apklausti liudytojus, surinkti įkalčius.“

Ši skandalinga istorija parodo, kokia betvarkė yra ES su imigrantais iš trečiųjų šalių, kaip teisingais elgiasi Višegrado šalys, kad jų neįsileidžia.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą