2019-03-01

Briuselio lakūno krūva, jos gyventojai ir apvogti pensininkai



Tereikia su pagaliuku pakrapštyti stambaus keturkojo miške paliktą krūvą ir iš jos būtinai išlenda koks mėšlavabalis, kartais du, kartais daugiau. Tai mėšlavabalių pasaulis, jų maistas, darbas, pragyvenimo šaltinis. Prisiminiau šiuos miško gyventojus, nes sutikau kažką panašaus Briuselio lakūno perpirktame, sprendžiant iš turinio pokyčių, „Laisvame laikraštyje“, sparčiai virstančiame anuo daiktu. „Su kuo susidėsi, toks ir pats tapsi“, kaip žmonės sako.



Prieš kelias dienas netoli sraunios Vilnelės sutikau atsargos pareigūną, seną pažįstamą, apsikeitėme keliais žodžiais. Ėjau susipažinti su prof. Stanislovu Tomu, todėl papasakojau jam, kad Briuselio lakūno š-vabaliai labai nepatenkinti, kad visuomenininkai bando kelti ubagiškų pensijų klausimą. Mat šį klausimą buvo pasiūlyta paremti minimam Briuselio lakūnui, bet jis atsisakė. Į tai jaunystės laikų bičiulis man atsakė:

„Jau nuo pirmųjų nepriklausomybės dienų šitas lakūnas pagarsėjo visuomeninio turto grobimu, o gerai informuotas kolega sakė, kad jis tuomet, pasinaudojęs suirute, DOSAAF (Добровольное общество содействия армии, авиации и флоту – ДОСААФ, laisvanoriška draugija armijai, aviacijai ir laivynui remti) aeroklubo lėktuvus pavogė ir į vidurinę Aziją pardavė. Iš čia, matomai, pas jį atsirado pinigai statybinių medžiagų verslui“. Aš pratęsiau šią mintį: „O po to prisiplakęs prie kopeikoliubovo profesoriaus, tapęs Vilniaus meru, grobė ką tik galėjo, pavyzdžiui, miesto centre esantį didžiulį karinį „Šiaurės miestelį“. Čia, su savo purvino „verslo“ partneriais, surinkęs iš žmonių investicinius čekius ir juos iš jų įvairių machinacijų pagalba pavogęs, temokėjęs dividendų po kelis centus, išaugino į gigantišką prekybos kompleksą greta Vilniaus centro. Kaip toks sukčius gali užjausti badaujantį pensininką, kurį pats ir yra apvogęs? Tarp jo gaujos apvogtų pensininkų buvo ir mano mama, kuri į šią „investiciją senatvei“ sumerkė savo investicinius čekius. Dabar šitas purvinas lakūnas mus visus apvaginėja Briuselyje, nes nieko ten neveikia, apie ką byloja Europos parlamento dokumentai, o gauna 20000 eurų algą ir 25000 priedą. Visa tai gali taškyti kaip panorėjęs: š-vabalių samdymui, ar dėti sau į kišenę“.

Kiekvienam savo: kam pensininkus apvaginėti, kam purvais drabstyti tuos, kurie jiems bent kažkuo padeda, bent jau šį skandalingą jų skurdo klausimą į viešumą kelia.

O kas labiausiai įtarinėja kitus ketinimu apvogti? Žinoma, kad didžiausi vagys, nes tai jie patys darė ne kartą.

https://www.youtube.com/watch?v=uZtPKgcEiMY&t




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą