2019-03-09

Patriotizmas ir debilizmas: Lietuvą pamylės, bet kiekvienas atskirai



Lovio dvelksmas "patriotams" sudrumstė protus. Kovo 11-osios eitynėse Lietuvos "patriotai" žygiuos dviem kolonom. Vieni, kurie nori, kad prie Briuselio lovio atsidurtų prof. dr.Vytautas Radžvilas, Lietuvą pamylės 15 valandą, o tie, kurie nori, kad prie prezidentūros lovio atsidurtų dr. Arvydas Juozaitis, Lietuvą pamylės 16 valandą. Kaip gatvės mergą pamylės, po valandą. Vieni šį aktą atliks prie Seimo, o kiti – Lukiškių aikštėje.



Ar gali būti kas kvailesnio?

Sakote, ne dėl lovio? Jei rūpėtų Lietuva, eitų kartu, suformuotų vieną koloną, vieną kumštį, o ne du į šonus kyšančius pirštus. O jeigu dėl lovio, prie kurio nori prisišlieti dar ir gauja prisiplakėlių, zujančių aplink savo vadukus, tuomet reikia eiti atskirai. Tik atskirai galima melstis vadukams, o ne Lietuvai, nes Lietuvai reikia melstis visiems lietuviams kartu.

Lietuvą pamylės 15 valandą V.Radžvilas, Vilniaus forumas, Propatria:

„...Toji begalinė laisvė atsiveria ir būna pilnatviškai išgyvenama tik bendrystėje su tokiais pat kitais šios laisvės besiilginčiais ir į ją besiveržiančiais žmonėmis. Štai kodėl verta ir kviečiu ateiti į Kovo 11-osios eiseną – 15 valandą Katedros aikštėje.“

Programa:15:00 eitynių pradžia Katedros aikštėje; 15:00 – 16:00 eitynės iki Nepriklausomybės aikštės prie LR Seimo; 16:00 - 17:00 mitingas Nepriklausomybės aikštėje

Lietuvą pamylės 16 valandą A.Juozaitis ir jo visuomeninis sambūris „Lietuva yra čia“, LTRS:

„Eitynių dalyviai kviečiame rinktis Katedros aikštėje prie paminklo Vilniaus įkūrėjui Lietuvos Karaliui Gediminui nuo 16 val. Eitynės Gedimino prospektu pajudės 16.30 val., o 17 val. Lukiškių aikštėje prasidės mitingas „Sugrąžinsim Vytį Vilniui!“.

Kas tai? Patriotizmas ar debilizmas? Gal laikas prisiminti Lietuvos himno žodžius?



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą