2019-02-02

Il Giornale supažindina su „pabėgėliais,“ kuriuos Grybauskaitė importuos iš Italijos


Penktadienį vakare buvo pranešta, kad prezidentė Dalia Grybauskaitė, padedant Sauliaus Skvernelio vyriausybei, įsipareigojo į Lietuvą atvežti iš Italijos 5 juodaodžius nelegalus. Reikia priminti, kad mūsų kaimynės Latvija, Estija ir Lenkija neketina vežti šių nekviestų svečių. To nedaro net Olandija, nors šioje šalyje yra registruota Sea Watch 3, tarnaujanti „afrikiečių taksi“.

Il Giornale rašo, kad laive Sea Watch 3 yra 47 migrantai, kurie čia buvo kelias dienas, kai tuo tarpu kairieji garsiai šaukė apie „nežmoniškas“ sąlygas, esančias laive, apie čia esančius nepilnamečius.

„Patyrę laivo katastrofą yra įkaitai vyriausybės ir jos propagandos bardako“, - parašė NVO Twitter. Kai tik jiems buvo leista išlipti Katanijoje, jie surengė vakarėlį. Tik vienas ar du iš jų pasiliks Italijoje, tuo metu kitus įsipareigojo paimti 7 ES valstybės, tarp jų ir Lietuva.



Kol ginčai netyla, yra tokių, kurie pažymi, kad tarp atvykėlių nėra nei „vargšų“, nei „vaikų“, rašoma Il Giornale. Dienraštis pažymi, kad fotografijose, kurios šiuo metu cirkuliuoja internete, galima pastebėti imigrantus, besifotografuojančius paskutinio modelio smartfonais. Pastarosiomis dienomis, vidaus reikalų ministras Matteo Salvini paskelbė video, kad demaskuojanti NVO propagandą. Ministro žodžiais, buvo pasakojama, kad jūroje audra, šalta, o laive vaikai. Jis mato iki juosmens nuogus vyrus, ramią jūrą, ausines ir smartfonus. Ministras pabrėžė, kad jis nekeis pozicijos: visi turi laikytis įstatymų, priešingu atveju Stop.

Kitas klausimas – nepilnamečiai. Pastarosiomis dienomis buvo kalbama apie būtinybę išlaipinti migrantus, nes laive yra nepilnamečiai. Žmonių abejonės pasitvirtino. Nuotraukose nebuvo matyti vaikų. Ir iš tiesų net Sirakūzų prokuroras pasakė, kad didelė dalis „nepilnamečių“ yra abejotino amžiaus. Pateikti tik gimimo metai: 2002 metai, arba 2002 metų sausio 1 diena. Ir dar: „Yra tik vienas, kuris teigia, kad jam 15 metų, visi kiti tvirtina, kad jie gimė 2002 metais ir jiems nėra 17 metų. Fotografijos patvirtina abejonės dėl afrikiečių amžiaus.

Greičiausiai, afrikiečiai meluoja apie savo amžių. Keturi iš dešimties prieglobsčio prašytojų Austrijoje melavo apie savo tikrą amžių. Austrams kėlė nuostabą tai, kad vienoje klasėje su nepilnametėmis austrų mergaitėmis mokosi barzdoti vyrai, kurių amžius 30 ir daugiau metų.

Gruodžio mėnesį dienraštis die Welt pranešė, kad 47 procentai nepilnamečių, atvykusių be šeimos į Hamburgą, iš tikrųjų yra pilnamečiai.

2016 tiktai 53 procentai iš 1813 šių nepilnamečių, jaunesnių negu 18 metų, iš tiesų buvo nepilnamečiais. Apie tai lapkričio 23 dieną paskelbė Hamburgo miesto pabėgėlių tarnyba.

Buvo nustatyta, kad 2017 metais iš iki rugsėjo mėnesio atvykusių 485 nepilnamečių, tiktai 49 procentai buvo tikri nepilnamečiai.

Visoje Vokietijoje apie 43% pabėgėlių yra aptarnaujami, kaip nepilnamečiai, nors oficialiai jie yra vyresni nei 18 metų. Welt duomenimis, lapkričio 8 dienai iš 55890 nepilnamečių 24116 buvo pilnamečiai.

Dauguma prieglobsčio prašytojų tvirtina, kad jie yra nepilnamečiai, nes juos sunkiau deportuoti, yra palengvintas jų susijungimas su šeima, jiems suteikiamos kitos preferencijos.

Šiandien pranešta, kad aplink seimą, Nepriklausomybės aikštę ir prezidentūrą bus tveriama tvora, kuri apsaugos valdžią nuo teroristų, kuriuos ji veža į Lietuvą. O kas apsaugos mus?

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą