2019-02-17

Lenkų pamoka Lietuvos valdžios bestuburiams, ką reiškia būti oria tauta



Lenkijos premjeras Mateusz Morawiecki neskris į V4 (Višegrado šalių grupės) susitikimą Izraelyje, kuris vyks vasario 18 dieną. Apie tai Lenkijos premjeras informavo Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu telefoniniame pokalbyje.

Nežinia kiek kartų žydų nepraustaburniai mus vadino „žydšaudžių tauta“ ir nieko: lietuviai nusišluosto tylėdami tulžingus vėmalus ir toliau šliaužioja pilvais prieš nuolatos vis labiau įžūlėjančius sionistus. Lenkai elgiasi oriai ir neleidžia niekam šmeižti savo tautos.

Vasario 13-14 dienomis Varšuvoje vykusi Artimųjų Rytų taikos konferencija tapo JAV ir Izraelio sionistų išpuolių prieš lenkų tautą scena.

Pačią pirmą konferencijos dieną JAV televizijos kanalo MSNBC korespondentė Andrea Mitchell pareiškė, kad 1943 metų žydų sukilimas vyko prieš „lenkų fašistinį režimą,“ o sekančią dieną JAV valstybės sekretorius Maiklas Pompeo pagyrė lenkų budelį Franką Bleichmaną už jo „lenkiškos dvasios tvirtybę“ ir priminė apie restituciją žydų turto, prarasto holokausto metu.



Tuo skandalai nesibaigė, jų tęsinio autoriumi tapo Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu. Jis pasakė, kad karo metais „lenkai bendradarbiavo su naciais“. Lenkijos URM iškvietė Izraelio pasiuntinį Anną Azari pasiaiškinti dėl publikacijos Jarusalem Post, kurioje cituojami Izraelio premjero žodžiai, kad lenkai bendradarbiavo su naciais Antrojo pasaulinio karo metais. Lenkijos žydų istorijos muziejuje „Polin“ korespondentai paprašė Netanyahu pakomentuoti tą faktą, kad Lenkijos teismai vis dar gauna ieškinius tų, kas kaltina lenkų tautą dalyvavus holokauste. „Lenkai bendradarbiavo su nacistais ir aš nežinau nieko, kad kas nors būtų teisiamas už tokius pareiškimus“, - Jerusalem Post citavo premjerą.

Tvirtas lenkų atsakas į nedraugišką Izraelio gestą

Vasario 17 dieną lenkų portalas wPolytice pranešė, kad Lenkijos premjeras Mateusz Morawiecki neskris į V4 (Višegrado šalių grupės) susitikimą Izraelyje, prasidedantį vasario 18 dieną. Apie tai Lenkijos premjeras informavo Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu telefoniniame pokalbyje. Lenkiją atstovaus užsienio reikalų ministras Jacek Czaputowicz.

Atstovavimo lygio pažeminimas reiškia Lenkijos protestą prieš Izraelio provokaciją, Lenkijos nesitaikstymą ateityje su panašiomis provokacijomis.

Telefono pokalbyje Netanyahu paaiškino, kad bendraudamas su žurnalistais Muziejuje Polin neturėjo minties, kad visi lenkai bendradarbiavo su hitlerininkais, kad tai buvo tik „atskiri“ lenkų tautos atstovai.

Izraelio pasiuntinys prieš keliolika metų, tuo metu dar rezidavęs Rygoje, lietuvių tautą pavadino „žydšaudžių tauta“. Ir nieko, jokios Lietuvos valdžios reakcijos, jokios notos, vergiška tyla, nusikalstama tyla, kai tiesiog būtina buvo tokiam šmeižikui panaikinti akreditaciją, uždrausti jam net atvykti į Lietuvą.

Vakar, Vasario 16 dienai pažymėti skirtose eitynėse, operatoriaus kamera užfiksavo etatinį Lietuvos patriotų šmeižiką iš Niujorko D.Katzą (žiūr.video). Šis sionistinis maitvanagis nuolatos atskrenda iš Niujorko į Lietuvą, kad pridergti mums ant galvų per Tautos šventę.


Lenkijos elgesys – pamoka Lietuvos valdžios ir visuomenės bestuburiams, ką reiškia būti oria tauta.

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą