2019-02-05

Skvernelis, Janutienė ir Stokholmo sindromas


Vakardiena mane įtikino, kad net laisviausias Lietuvos žurnalistas, paauklėtas „lazdos ir saldainio“ metodu, ima klusniai vizginti uodegą prieš savo šeimininkus. Taip nutiko ir su Rūta Janutiene, kuriai pakako vieno mėnesio, kad perimtų „šuniško“ elgesio ypatumus.

Vakarykštė jos laida vadinosi - „Skvernelis-tautos gelbėtojas“, nors oficialiai ir išlaikė pavadinimą „Nuoga tiesa“. Išlaikė laida ir dekoracija: studijoje numestas graikų kolonas, sakančias mums simbolių kalba, matyt, kad demokratija Atėnuose buvo, o Lietuvoje neliko, tik spindintis žvaigždėtas dangus, už nugarų, ir kosminės valstybės skolos po 10% palūkanų, už kurių tik valstybės bankrotas ir tautos išnykimas.



O kaip su „nuoga tiesa“?

Viskas priklauso nuo santykio: kiek „nuogos tiesos“, o kiek „aprengtos ir dailiai sušukuotos“. „Protingas“ santykis buvo išlaikytas. Buvo 10 % tiesos: kad Skverneliui valdant atsirado vaikų grobimo ir pardavinėjimo įstatymas, kad buvo pritarta Pabėgėlių konvencijai, kad pensijos ir minimali alga nepakilo, o buvo neženkliai kompensuota infliacija, kad į valdžios struktūras Skvernelis surinko visus policijos pensininkus. Likę 90% laiko buvo skirta pagyroms Skverneliui.

Įdomiausia šitoje uodegos vizginimo komedijoje buvo žiūrovų skambučiai. Jie atspindėjo bendrą fabulą: „Skvernelis-tautos gelbėtojas.“ Tai, matyt, turėjo mus įtikinti, kad lietuvių tauta labai myli savo kankintoją Saulių Skvernelį, t. y. serga Stokholmo sindromu.

Janutienės komanda puikiai susidorojo su savo užduotimi. Parinkti 80% skambučiai neadekvačių pagyvenusių piliečių, senai praradusių ryšį su realybe dėl marazmus senilis, kuris Lietuvoje ypač išplito, kai valdžia pensininkams pritaikė šunims ir karo belaisviams skirtą dietą. Štai todėl, manau, pas šiuos nabagus tas Stokholmo sindromas ir išsivystė.

https://tv.lrytas.lt/laidos/nuoga-tiesa/2019/02/05/news/nuoga-tiesa-2019-02-04-9117389/

P.S. Apie Rūtos Janutienės laidą parašiau ne todėl, kad ji blogiausia Lietuvos televizijose, o todėl, kad „Nuoga tiesa“ ir „Patriotai“ buvo vienintelės Lietuvoje pokalbių laidos, kurias dar buvo įmanoma žiūrėti.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą