2019-02-16

Jie buvo dalis manęs... ta, kur žemiau juosmens



Vasario 15 dieną Kauno miesto savivaldybė surengė šventinį koncertą „Aš-dalis Tavęs“, skirtą Vasario 16-tai. Jis buvo parodytas ir per LRT. Išties įdomus tai buvo koncertas, labiausiai lietuvių kalbos ignoravimu. Bent pusė čia skambėjusių dainų buvo atliekama anglų kalba. Net dainą Kaunui Lietuvos dainorėlis įsigudrino dainuoti angliškai.


Įsivaizdavau tokią situaciją: 1989 metai, į sceną užlipa lietuvis, kaunietis, ir užtraukia Kaunui skirtą dainą rusiškai? Ar tada kas galėjo įsivaizduoti tokį košmarą? Kaip tai įvyko, kad per trisdešimt metų Lietuva pametė protą. Sakau Lietuva, nes jei Kaunas jau be proto, tai ką kalbėti apie menkesnius lietuvybės centrus?

Dėl šio koncerto meninio lygio – tai čia nieko nepadarysi: koks vartotojas, toks ir lygis. Jei vartotojas valgo subproduktus, tai kodėl jais jo nemaitinti? Taip pigiau. Žinoma, pasitaikė ir padorių produktų, kas be ko, juk dar išliko Lietuvoje vienas kitas muzikos kūrėjas, kuris turi muzikinį išsilavinimą.

Labiausiai man patiko vienas plikas aktorius, su agurką primenančia galva, kuris bandė diriguoti dešimčiai tūkstančių žiūrovų. Įdomiausia buvo tai, kad šitam muzikos profanuotojui visai neblogai sekėsi tai daryti. Nejau per 30 metų Lietuva negrįžtamai išprotėjo?





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą