2019-02-11

Perspėjimas neadekvačiam Lietuvos policininkui: KDS partija nebežino ką daryti su Merkel „pabėgėliais“


Penkis Afrikos nelegalus iš kontrabandistų laivo Sea Watch 3 mūsų valdantieji atveš į Lietuvą ir čia maitins mūsų sąskaita, kad „būti solidariems.“ Su kuo solidariems? Su Angelos Merkel 2015 metais įvykdyta beprotyste? Šiandien jau ir Merkel Krikščionių demokratų sąjungos (KDS, CDU) partijos kolegos nebežino ką daryti su šitais Afrikos ir Azijos „specialistais“. Būtent taip ordas gykaduonių charakterizavo Vakarų Europos liberalioji spauda. Tai nepasitvirtino. Žinomiausio Vokietijos ekonomisto prof. Hanso-Vernerio Sinn skaičiavimais, šie veltėdžiai Vokietijai kainuos trilijoną eurų.

Vasario 10 dieną, federaliniame KDS partijos biure, kuris yra Konrado Adenauerio namuose Berlyne, įvyko šios partijos atstovų susitikimas, rašoma portale germania.one, su nuoroda į Bild. Susitikimo iniciatoriumi buvo naujoji KDS pirmininkė Annegret Kramp-Karrenbauer.

Daug valandų buvo aptarinėjami migracijos, saugumo ir integracijos klausimai. Po keturių metų nuo migracijos krizės pradžios Krikščionių demokratų sąjunga bando diferencijuoti save nuo kurso, kuris buvo priimtas 2015 metais. Kaip tapo žinoma, kanclerė susitikime nedalyvavo. Renginys prasidėjo nuo keisto Annegret Kramp-Karrenbauer savo kolegų sveikinimo, kuri savo kolegas pavadino „social-demokratais“. Po to vyko 50 minučių trukmės diskusija teisės ir migracijos klausimais.

Problema 1. Pabėgėliai neturi dokumentų


Pagrindinė problema, teisės profesoriaus Dr. Christian Hillgruber (55 metų) iš Bonos universiteto žodžiai, tai, kad pabėgėliai neturi dokumentų. Jo nuomone, reikia pilnai atsisakyti nuo tolesnio pabėgėlių priėmimo. Teikiant prašymus prieglobsčiui, imigrantai visi kaip vienas tvirtina, kad pametė savo dokumentus kelyje.

Migracijos ekspertas Gerald Knaus (48 metų), iniciatorius susitarimo ES su Turkija ir pirmininkas Europos stabilumo iniciatyvos (ESI), prisiminė tą laiką, kada pabėgėlius priimdavo su užuojauta. Jo žodžiais, pabėgėliai patys kalti, kad santykiai su jais pasikeitė.
„Pati didžiausia Berlyno klaida buvo tame, kad pastaraisiais metais mes pilnai pasikliovėme Europos sprendimais – pasakė Knaus – Vokietija turi vykdyti savo prieglobsčio suteikimo politiką“.



Problema 2. Pabėgėlių apgyvendinimas


Egbert Jan (77 metai), politologas, kuris taip pat dalyvavo svarstant migracijos klausimą, pareikalavo atskirti pabėgėlius į dvi grupes: pabėgėlius, kurie bėgo nuo karo, ir tuos, kurie bėga nuo skurdo. Be to, ekspertas siūlė sukurti Vokietijoje ir Europoje specialias gyvenvietes migrantams.
„Tikslas turi būti tame, kad sukurti centrus arba gyvenvietes nuolatiniam apgyvendinimui migrantų. Mes turime sukurti tokias sąlygas, kad pabėgėliai suprastų, kad jiems bus geriau viduje, negu išorėje. Tai reiškia – jokio darbo, jokio maisto, jokio būsto ir jokių socialinių išmokų, jei tu išvykai iš gyvenvietės“.

Problema 3. Integracija


Integracijos tema turi įvairius aspektus. Kultūrinė integracija labai sudėtinga, sakė Hillgruber. Jis skaito, kad su pabėgėliais yra žymiai sudėtingiau, negu su kitais užsieniečiais. Jo diskusijos kolega Daniel Tim (46 metai), Konstancos universiteto teisininkas, tvirtino, kad pati Vokietija nesuinteresuota integruoti migrantus, nes skaito, kad anksčiau ar vėliau jie sugrįš namo. O jei to neįvyks?

Problema 4. Pabėgėlių deportacija


Ši sistema Vokietijoje neveikia, pasakė Gerald Knaus. Eksperto žodžiais, pabėgėliai turi galimybę apskusti sprendimą dėl deportacijos ir taip metų metus gali likti Vokietijoje. „Migrantai turi turėti galimybę tiktai vieną kartą apskųsti sprendimą dėl deportacijos. Ši procedūra neturi užtrukti ilgiau šešių savaičių“, – pasakė Knaus.

P.S.: Lietuvių posakis sako, kad „durnius nesimoko iš svetimų klaidų“.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą