2019-11-13

LIETUVOS TEMIDĖ – NEĮGALI, BET SU PEDOFILŲ BEZMĖNU RANKOSE. Advokatas dr.A.Bartusevičius ir dr.A.Lebionka


Neringa Venckienė turėjo teisinę neliečiamybę ir negalėjo tokiomis aplinkybėmis būti net paliesta savo namuose pagal LR BK 28 str. 1 ir 2 d.: „Asmuo turi teisę į būtinąją gintį. Šią teisę jis gali įgyvendinti neatsižvelgdamas į tai, ar galėjo išvengti kėsinimosi arba kreiptis pagalbos į kitus asmenis ar valdžios institucijas.“ Už pliaukštelėjimą policijos pareigūnui, kažkodėl neturinčiam jokių savigynos įgūdžių (nors privalėjo turėti) ir dar keliems į jos būstą įsibrovusiems nekviestiems svečiams, jai buvo pritaikyta perteklinė kardomoji priemonė: suėmimas dviems mėnesiams.

Rusijoje dviems mėnesiams buvo suimtas Sankt Peterburgo profesorius – Napoleono fanas ir imitatorius, nužudęs ir sukapojęs 24 metų studentę. Puiku, Rusija „laukinė“ šalis, o kaipgi „civilizuotoje“ Lietuvoje?

Prieš kurį laiką buvo nuteistas vienas alkoholikas - psichopatas, norėjęs tapti Lietuvos Prezidentu, kuris, namiškiams iškvietus jį tramdyti ir atgaivalioti medikus, juos sumušė ir suspardė. Kai medikai prisišaukė policijos pagalbą, tai porai policininkų prezidento kojų spyriais kliuvo į tarpukojį, bet, laimei, nuo kastracijos vieną iš jų apsaugojo kišenėje buvęs išmanusis telefonas, didvyriškai sugėręs smūgį ir žuvęs, o kito, neturėjusio telefono toje strateginėje vietoje, pasigailėjo Fortūna. Tai štai, už tokį siautėjimą psichopatas gavo lygtinę metų laisvės apribojimo bausmę. Vienas nepatogumas, kad privalo namuose būti nuo 11 valandos vakaro iki 7 valandos ryto.



Kitas pavyzdys – visuotinai žinomas. Tai Jurbarko 17-metės Karolinos žiaurus sumušimas, suluošinimas ir išžaginimas. 17- metis banditas, mišrių kovos muštynių kovotojas, ramiai laukia teismo namuose su apykoje, kuri tai uždedama, tai ir vėl nuimama.


Galime pateikti dar vieną pavyzdį, kada Antakalnyje, Sapiegų parke, toks pat mišrių kovos menų specialistas nusiuntė 17- metį moksleivį Karolį į komą, kuri tęsiasi jau dveji su pusę metų. Banditas net nesuimtas, nes jis – sūnus policininko. Net Karolio katinas spėjo numirti, o nuosprendį vis dar teberašo Vilniaus apygardos teismo teisėjas A. Cininas ir co. Skelbs 2019 m. lapkričio 25 dieną. Laukiame teisingo teismo sprendimo!

Faktai rodo, kad su Lietuvos Temide, su jos bezmėnu, kuriuo matomai ji sveria nusikaltimus, kažkas netvarkoje. Kažin kas šitą jos prietaisą sukalibravo taip, kad iš šalies žiūrint, ši procedūra atrodo be jokio sveiko proto, logikos, etikos bei moralės.

„Prokuroras, kuris atlieka tyrimą, turi aiškiai pasakyti visiems, ar yra bent minimalus kiekis įrodymų, leidžiantis pareikšti Venckienei kaltinimą tokį, jeigu yra, kodėl jis nepareikštas, jeigu pareikštas, kodėl neparašyta, o jeigu parašyta, kodėl dėl to neišduota“, – įsitikinęs baudžiamosios teisės profesionalas advokatas R. Merkevičius.

Mūsų Temidė, su bezmėnu rankose, elgiasi nežmoniškai ne tik su Neringa Venckiene, bet ir su jos tėvais. Ji žudo senuosius Kedžius. Jiems neleidžiama susitikti su įkalinta dukra, neleidžiama perduoti dukrai net ir būtiniausių asmens higienos priemonių.

Mūsų valdžia nuvarė į skurdą penktadalį šalies piliečių, praktiškai visą pažeidžiamiausią visuomenės sluoksnį – vaikus ir senelius, baigia griauti teisinę sistemą, sukūrė neregėto lygio korupciją, iškrypėlių diktatūrą. Kiekvienas iš mūsų bet kada gali būti užpultas, suluošintas, išprievartautas, be kaltės apkaltintas dešimtimis išgalvotų nusikaltimų. Milijonas lietuvių pabėgo, o ką daryti čia likusiems, per jauniems ar per seniems, negalintiems pabėgti? Kaip jiems čia išgyventi?

Baigdami šį straipsnį apie minėtus kraupius nusikaltimus, vis dar negalime atsakyti į klausimą: kodėl žudikas ir žagintojas savo aukomis pasirinko gabius ir perspektyvius jaunuolius: Karolį ir Karoliną? O prokurorai – Neringą. Gal todėl, kad tai buvo visiškos priešingybės jiems? Intelektualios ir kultūringos asmenybės?

Beje, vienas žudikas buvo visiškai blaivus ir padaręs apšilimą sporto salėje, o kitas, žagintojas - neblaivus. Bet abu – MMA Lietuvos federacijos auklėtiniai. Praktiškai visi tokio pobūdžio „specialistai“ yra susiję su šios rūšies „sportu“. MMA kovotojai po ilgų treniruočių, kurių metu daužoma galva ir žalojamos smegenys, dažnai patiria psichinės sveikatos ir asmenybės pokyčius, dažnai padidėja jų agresija.

O kas vyksta su dalies prokurorų ir teisėjų galvomis, kas jiems žaloja psichinę sveikatą, kas Lietuvos Temidei į rankas įdėjo pedofilinį bezmėną?







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą