2019-11-22

Il Giornale: narkotikų prekyba Florencijoje yra juodaodžių imigrantų rankose



Italijos miestą-muziejų Florenciją užvaldė juodaodžiai narkodileriai, kurie kvaišalais prekiauja dieną. Il Giornale korespondentai atliko reidą jų labiausiai pamėgtuose narkotikų prekybos taškuose.

Dienraštyje rašoma, kad „dešimtys ir dešimtys dilerių imigrantų suteka į Florencijos parką „Cascine“. Čia jie pasiskirsto į nedideles grupes prekiaujančias įvairiausių rūšių narkotikais. Prekyba vyksta viešai, dieną, „tarytum tai būtų normaliausia veikla pasaulyje.“

Stotelėje „Cascine", reikia pereiti bėgius ir pakelėje sutinkami pirmieji afrikiečiai, narkotikų prekeiviai. Jie sėdi po atviru dangum rūko ir geria alkoholį, laukia kol padarys savo verslą. Oras su stipriu marihyuanos kvapu.


Žurnalistai eina toliau, kelias minutes kelio nuo šios stotelės, sutinka dar viena dilerių kuopelę.
Jie klausia, koks preparatas yra reikalingas. 1 gramas kokaino čia kainuoja 50 eurų, 1 gramas heroino 75 eurus; 1 gramas žolės 10 eurų.

Dileris traukia iš kelnių žolės dozę, apsidairęs ir įsitikinęs, kad nėra pašalinių. Teisėsauga nepajėgia įvesti tvarkos. Dauguma migrantų buvo sulaikyti, bet jie ir vėl sugrįžta į seną vietą. Kad apsisaugoti, narkodileriai kišenėse laiko nedidelį narkotikų kiekį. Esant didesniam užsakymui, jie kelioms minutėms pradingsta ir sugrįžta su preke.

Žurnalistai juda link stotelės di Santa Maria Novella. Čia dar krytiškesnė situacija už matytas anksčiau. Ji yra pačiame „Florencijos centre, per kurį pereina tūkstančiai praeivių, pagreitindami žingsnį, įskaitant turistus, studentus ir Florencijos gyventojus.“ Prekiaujama po atviru dangumi. Jie išsirikiavę išilgai sienos, paraleliai maršrutiniam taksi. Visi užsieniečiai, dominuoja afrikiečiai, Atrodo, kad „narkotikų apyvarta Florencijoje yra afrikiečių rankose.“ Nepaisant į kariuomenės ir policijos planinius patikrinimus, niekas nepasislenka nei per vieną centimetrą. Čia „nusipirkti narkotikus yra paprasčiau negu užsakyti hamburgerį McDonald's kitoje kelio pusėje“. Ši aikštė policijos komisaro buvo savaitei uždaryta. McDonald's užkandinė buvo uždaryta pristabdžius licenciją septynioms dienoms, nes „egzistavo visuomeninei tvarkai pavojingos sąlygos“. Čia įvyko keletas nusikaltimų, įskaitant nelegalią narkotikų apyvartą. Keturis McDonald's darbuotojus sumušė 21 nelegalus migrantas iš Senegalo. Jis buvo suimtas dėl policijos karininkui padarytų traumų ir „už saugojimą narkotikų, siekiant parduoti“. Ir visa tai vyksta miesto centre šviečiant saulei.



2018 metų kovo mėnesį Florencijoje italas nušovė migrantą iš Senegalo. Tai iššaukė juodaodžių protesto demonstraciją. Jie ėjo per Florencijos centrą ir vartė šiukšledėžes, skuterius, gėlių vazonus.

Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą