2019-12-26

Hamburgo mokesčių mokėtojams 2015-2019 metais pabėgėliai kainavo 5,35 milijardus eurų



2015-2019 metų finansinės ataskaitos parodė, kad Vokietijos Hamburgo miesto mokesčių mokėtojai pabėgėlių išlaikymui išleido 5,35 milijardus eurų. Šiuos skaičius paskelbė Hamburgo senatas po grupės piliečių iš partijos „Alternatyva Vokietijai“ užklausimo.

2015 metais buvo išleista 735 milijonai eurų pabėgėlių išlaikymui ir integracijai. Sekančiais metais išlaidos išaugo iki 1,5 milijardo eurų per metus. 2017 ir 2018 metais išlaidos siekė po milijardą eurų. Iki 2019 metų birželio mėnesio išlaidos siekė apie 500 milijonus eurų. Iki šių metų pabaigos miesto senatas planuoja išleisti pabėgėliams 800 milijonų eurų.

Atsakyme į AfD laišką senatas pažymėjo, kad tiesioginių ir netiesioginių išlaidų pabėgėliams ne visada galima tiksliai apskaičiuoti.


Hamburgo AfD parlamentinės grupės pirmininkas Aleksandras Volfas sukritikavo milžiniškas miesto išlaidas migrantams, tai jis pavadino „beprotiška migracijos politikos kaina“. Volfas pažymėjo, kad „niekas nepaklausė Hamburgo gyventojų, ar jie to nori“, kad „astronominės sumos“ būtų išleidžiamos migrantams. Jis pažymėjo, kad penki milijardai per penkis metus tai yra tiek pat, koks „yra bendras nacionalinis produktas daugelio Afrikos valstybių“.

Astronomines sumas migrantams išleidžia ne tik Hamburgas, bet ir kiti Vokietijos miestai. Vien tik bedarbiai pabėgėliai kiekvieną mėnesį kainuoja Vokietijai 4 milijardus eurų.

Savo autobiografijoje „Tiesos paieškoje" garsus Vokietijos ekonomistas profesorius Hansas-Werneris Sinn rašo, kad migrantų krizė gali kainuoti Vokietijai vieną trilijoną eurų. Sinnas yra buvęs Angelos Merkel patarėjas ir daugelį metų vadovavo IFO ekonominių tyrimų institutui.

Nuo 2015 metų Vokietija priėmė 1,5 milijono migrantų, kurie, kaip sako Sinnas, nėra stomatologai, teisininkai ir branduolinės energijos mokslininkai, tačiau dažniausiai neturi kvalifikacijos ir jokio išsilavinimo. Tarp jų 59 procentai buvo beraščiai. Profesorius nuomone, šie žmonės jų gyvenimo metu niekada negrąžins to, ką gavo iš Vokietijos gerovės valstybės. Kiekvienas „pabėgėlis“ Vokietijai per savo gyvenimą kainuos 450000 eurų, atskaičius jo indėlį į šalies ekonomiką.

Sinn nuomone, politikai nepripažįsta ekonominės realybės laidoja Vokietijos ekonomikos ateitį. Profesorius pabrėžia, kad Vokietija turi atsisakyti ekonominių imigrantų, o „pabėgėlius“ grąžinti į jų kilmės šalis. Už tiesos sakymą 2017 metais profesorius buvo pašalintas iš IFO instituto direktoriaus pareigų, išleistas į pensiją. Po jo pašalinimo, Vokietijos spaudoje neliko šio instituto informacijos apie Vokietijos ekonomikos nuostolius „pabėgėlių“ išlaikymui.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą