2019-12-21

Per vieną mėnesį Lietuvos atstovai apsidirbo du kartus


Praėjęs mėnuo dar kartą įrodė, kad mūsų tauta yra bestuburė, o mūsų valdininkai ir atstovai Europos parlamente sugeba vieną dalyką – „šikti į savo lizdą“. Čia paminėsiu du apsidirbimo faktus. Du, bet labai svarbius ir reikšmingus mūsų tautos ateičiai.

Pasirašyta Lietuvos ir Lenkijos deklaracija dėl glaudesnio bendradarbiavimo švietimo srityje | smm.lt nuotr.

Švietimo ministro Monkevičiaus apsišikimas dėl lietuvių kalbos

„Monkės biznis“, apie prastą sandorį sako senoliai. Jie, be to, tvirtina, kad pavardė apie žmogų dažnai daug ką pasako.

Lapkričio 20 d., Varšuvoje, švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius ir Lenkijos Respublikos nacionalinio švietimo ministras Dariušas Piontkovskis (Dariusz Piontkowski) pasirašė deklaraciją „Dėl lenkų tautinės mažumos Lietuvos Respublikoje ir lietuvių tautinės mažumos Lenkijos Respublikoje švietimo“.

„Tai nelygiavertė deklaracija, teikianti valstybinės kalbos nemokėjimo lengvatų Lietuvos lenkams, bet jokių Lenkijos lietuviams,“ - apie šią deklaraciją rašo Anatolijus Lapinskas.



Nepaisant nuolaidžiavimo, šovinistinis „Kurier Wilenski“ išspausdino komentarą, kuriame lietuvių kalbą „vadina „Šmėkla, košmaru (!!!!!!) lenkų mokiniams, tėvams ir kažkodėl lituanistams…“

„Tokių žodžių negirdėjome net juodžiausiais lenkų propagandos karo su Lietuva metais, turiu omenyje pirmuosius 25 atkurtos nepriklausomybės metus. Lenkijoje tokie žodžiai apie lenkų kalbą lietuviškose mokyklose sprogtų tarsi bomba,“ - rašo publicistas. Jis tęsia:

„„Kurier Wilenski“ straipsnyje nevengiama stiprių ir labai stiprių, o iš tikro baisių žodžių lietuvių kalbos atžvilgiu. Ar imsis kontrpriemonių Lietuvos valdžia prieš šio naujo karo kurstytojus? Deja, kovoti už lietuvių kalbą Švietimo ministerijoje, beje, ir Vyriausybėje tiesiog nėra kam.

Mano galva, jeigu lietuvių kalba lenkiškose mokyklose tapo šmėkla ir košmaru, reikėtų ne keikti Lietuvą paskutiniais žodžiais, bet reikėtų bent pasidomėti, o tai ir perimti Lietuvos rusų, baltarusių, žydų mokyklų patirtį dėl lietuvių kalbos mokymo, nes jose tokių kraupių žodžių apie lietuvių kalbą nesakoma.

Reikėtų pasidomėti ir Latvijos, Baltarusijos, Ukrainos lenkiškų mokyklų patirtimi mokant valstybinės kalbos, kur konfliktų dėl jos mokymo negirdėti.“

Tik ko čia domėtis, nes visi žino, kad mūsų kaimynai latviai nutarė uždaryti rusiškas mokyklas, nors čia beveik pusė gyventojų yra rusakalbiai. Ar įsivaizduojate ką nors panašaus Lietuvoje? Ne, nes lietuviai prieš visus šliaužioja pilvais, neturi jokios tautinės savimonės, o mūsų valdininkai temoka regzti „nonkės biznius“, o ne lygiaverčius tarpvalstybinius susitarimus.



Lietuvos deleguotų Europos parlamento narių apsišikimas dėl LGBT deklaracijos


2019 m. gruodžio 18 d. EP priėmė nepagrįstą rezoliuciją „Dėl LGBT asmenų viešo diskriminavimo ir prieš juos nukreiptos neapykantos retorikos, įskaitant zonas be LGBT asmenų.“

LRT, kuri minta iš Lietuvos mokesčių mokėtojų rankos, ėmė ir įkando į šeimininko ranką. Apie tokį šunį sakoma, kad tik kvailas šuo kanda į šeimininko ranką. LRT - durnas ir nedėkingas „šuo“ įkando, apskundė Lietuvą Europos parlamentui, kad valstybė varžo jiems propaguoti homoseksualizmo ideologiją ir pažeidinėti Nepilnamečių apsaugos nuo neigiamo viešosios informacijos poveikio įstatymą.

Be nepagrįstų puldinėjimų prieš Lenkiją, šioje tikrovės neatitinkančioje EP rezoliucijoje yra nuostata, smerkianti informacijos cenzūrą Lietuvoje (!!!!!!).

Ramūnas Aušrotas pažymi: „Bet mane stebina viena detalė: kaip lengvai, kelioms feministėms panorėjus, ir turint individualių ryšių galima „suorganizuoti“ nuostatos įtraukimą į EP rezoliuciją, ir tam padaryti nereikia nei tyrimo atlikti, nei faktų pagrįstumo patikrinti, nei aplinkybes įvertinti. Ir kaip lengvai galima manipuliuoti EP nariais in corpore, siekiant sau naudingų politinių tikslų. Jei taip EP priiminėjamos rezoliucijos, tai akivaizdu, kad ir prieš tai buvusi rezoliucija prieš Lenkiją dėl nepilnamečių skatinimo turėti lytinius santykius kriminalizavimo yra šakėmis ant vandens rašyta.“

Už Europos Parlamento rezoliuciją balsavo liberalas Petras Auštrevičius, socialdemokratai Vilija Blinkevičiūtė ir Juozas Olekas bei dešiniuosius vienijančiai Europos liaudies partijos grupei priklausanti Aušra Maldeikienė. Prieš buvo konservatoriai Andrius Kubilius bei Liudas Mažylis ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas Valdemaras Tomaševskis. Balsuojant dėl šios nuostatos susilaikė „valstiečių“ atstovai Bronis Ropė ir Stasys Jakeliūnas bei Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas.

Privalome prisiminti „paukščių“, šikančių į savo lizdą, pavardes!

Lenkai nedelsiant sureagavo į šią niekinę, faktais nepagrįstą, EP deklaraciją. Instituto „Ordo iuris“ rašte, nusiųstame EP, sakoma, kad EP rezoliucijos autoriai primeta „LGBT asmenų teisių“ koncepciją, kaip fundamentalius įstatymus ir kviečia Lenkijos valdžią anuliuoti sprendimus vietos savivaldybėse, „pažeidžiančius LDBT asmenų teises“, o EP deputatai rėmėsi nepatikrintais duomenimis, kartodami kai kurias Lenkijos MIP, melagingai kaltinančias Lenkiją. „Ordo Iuris“ instituto ekspertai perdavė EP savo pretenzijas. Plačiau apie tai čia.

Per vieną mėnesį kai kurie mūsų valdžios atstovai ir delegatai į EP sugebėjo apsdirbti du kartus.

Ar turi šansų išlikti tauta, jeigu turi tokius apsišikusius vaikus?  

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą