2019-12-03

Lietuva negali tapti Skvernelio ligos įkaite


Limfoma – sunkus vėžinis susirgimas, 9% atvejų pažeidžiama centrinė nervų sistema. Gydymas chemoterapija nepraeina be pasekmių visoms organizmo ląstelėms, ne tik vėžinėms, o žmogaus smegenų neuronai yra ypač pažeidžiami ir neatsistato. Jų tik mažėja.
Stebima, kad chemoterapijos metu ligoniai skundžiasi atminties, dėmesio koncentracijos ir veiklos planavimo sutrikimais. Chemoterapijos poveikis į smegenis lemia ne tik pakitusią ligonių savijautą, bet ir funkcinius smegenų pakitimus, stebimus pozitronų emisijos ir kompiuterinės tomografijos metodais.
Daugelis piliečių, matydami ligotą premjerą, su jo veide atspindėtais aiškiais ligos požymiais, susimąsto: ar ne per brangiai valstybei kainuoja toks eksperimentas? Ar reikia aukoti valstybės interesus dėl asmeninių pono Skvernelio ambicijų?
Aš manau, kad valstybės premjero postas negali tapti nei ambulatorija, nei sanatorija, nei poilsio namais.
Lietuvos valstybė pergyvena krizę. Pirmiausiai tai valdžios moralinė krizė, kuri yra priežastis politinės, ekonominės ir valdymo krizių. Lietuva išmiršta greičiausiai pasaulyje, o tai yra nuosprendis mūsų visiškai neįgaliai valdžiai.
Ar galėtų sveiko proto premjeras situacijoje, kai skursta ketvirtadalis šalies gyventojų, padaryti prioritetu asfaltavimą asmeninio keliuko į savo sodybą? Man nekyla abejonių, kad Saulius Skvernelis yra idiotas. Gal tai chemoterapijos padarinys, gal tai paveldimumas, koks dabar skirtumas. Viena aišku, kad jis privalo kuo greičiau trauktis iš premjero posto.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą