2019-12-31

Skurdas iš Lietuvos veja lietuvius, bet nevylioja ir dykaduonių iš Artimųjų Rytų



Prognozuojama, kad 2020 metais migrantų į Graikiją ir Kiprą skaičius išaugs 600 procentų. 2019 metais migracija į Graikiją išaugo 94,6 procentais, o į Kiprą beveik 600 procentų. Manoma, kad į Graikiją atvyks 100000 migrantų iš Turkijos. Graikija atgal į Turkiją planuoja išsiųsti 10000 migrantų.

Skurdas – ne visada blogai. Pabėgėliai iš Artimųjų Rytų Eurostat duomenimis labiausiai vengia Baltijos šalių. Dauguma jų svajoja nuvykti į Vokietiją (22%), Prancūzija (18%) ir Ispanija (16%).


Partale „Germania“ nurodoma, kad Latvija pati nevaišingiausia atėjūnams. Milijonui vietos gyventojų čia tenka vos 30 prieglobsčio suteikimų. ES vidutinis rodiklis yra 324 „pabėgėliai“ milijonui gyventojų. Prieglobsčio suteikimo procedūra Latvijoje užima pusę metų. Pabėgėlis turi teisę skųsti sprendimą ir gauti taip vadinamą „alternatyvų statusą“, kuris leidžia gyventi ir dirbti šalyje. Jį galima atnaujinti kas metai, tačiau šis statusas neleidžia imigrantui į Europą tuojau pat atvežti savo šeimos, tenka laukti dvejus metus. Dar vienas minusas – pašalpa, kuri mokama dešimt mėnesių (139 еurų suagusiam ir 97 eurai vaikui). „Germania“ rašoma, kad šių pinigų, kaip taisyklė, nepakanka, kad išsinuomoti būstą.

Lietuva nepalyginamai dosnesnė. Atvykstantiems veltėdžiams valstybė nuomoja butus, o kiekvienas iš jų valstybei kainuoja, seimo nario R.Dagio duomenimis, tūkstantį eurų per mėnesį, tačiau vis viena jie veržiasi bėgti toliau į Vakarus.

Mūsų šalis patraukli tik prieglobsčio prašytojams iš Rytų: Rusijos ir Tadžikijos. 2019 metais iš Tadžikijos atvyko 120 prieglobsčio prašytojai, o iš Rusijos -132.


Nuorodos:




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą