2019-12-29

Dvigubų standartų Izraelio ambasadoriaus prožektorius: vienokia šviesa Lietuvai, kitokia Izraeliui


Šiandien užsienio kapitalo MIP 15min.lt pristatė naują Izraelio ambasadorių Lietuvai Yossefą Levy. Eglės Krištopaitytės interviu su juo pavadintas „Izraelio ambasadorius: Lietuva išgyvena nuostabią fazę, kai istorijoje ieškoma ir gero, ir blogo.“ (15min.lt nuotrauka)

https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/pasaulis/izraelio-ambasadorius-lietuva-isgyvena-nuostabia-faze-kai-istorijoje-ieskoma-ir-gero-ir-blogo-57-1252260

Naujasis Izraelio ambasadorius labai pasidžiaugė už mus, kad Lietuva išgyvena nuostabią fazę, kai „imamas prožektorius ir žiūrima į visą jūsų istoriją ieškant ir gero, ir blogo“.



Kokia gi šviesa Izraelio ambasadoriaus „prožektorius“ apšviečia Lietuvos titulinės nacijos istoriją? Ar ši šviesa tokia pati, kaip apšviečiant Izraelio ir žydų istoriją? Tokio aukšto asmens „prožektorius“, galvojant logiškai, tiesiog padoriai, turėtų šviesti vienodai!

Ambasadorius drąsiai ima tą žydišką „prožektorių“ ir nukreipia į lietuvių tautos didvyrį Joną Noreiką-Generolą Vėtra.

Jis sako:

„Nesu istorikas, tačiau kyla klausimas, ar asmuo, kuris pasirašė įsakymą 12 tūkst. žmonių, įskaitant moteris ir vaikus, išsiųsti į getą, konfiskuoti jų nuosavybę, įskaitant mažų mergaičių lovas, rūbus ir batus, gali būti laikomas nacionaliniu didvyriu. Be jokios abejonės, labai gerbiu žmones, kurie kovoja už savo šalį. Žmones, kurie kovoja už savo šalies išlaisvinimą, suverenitetą, laisvę. Tačiau žmonės, kurie kolaboravo su vokiečių pareigūnais pasirašydami įsakymus, nors galėjo to nedaryti, o pasitraukti iš pareigų, kaip darė kiti, abejoju, kad juos galima laikyti didvyriais.“

Aš, kaip ir ambasadorius Levy, ne istorikas, bet manau, kad yra šalis pasaulyje, jos vardas – Izraelis, kurioje ne tik kad rašę įsakymus, bet ir savo rankomis žudę civilius gyventojus, vykdę civilių gyventojų genocidą nusikaltėliai, yra laikomi šios šalies didvyriais.


FB puslapyje „Knyga Palestina“ rašoma:
https://www.facebook.com/knygapalestina/posts/1849431682022517/
Deir Jasino kaimelis prie pat Jeruzalės, kelyje link pajūrio. Gyventojai ramūs, taikūs, ūkininkauja.
Jų tėvynė vadinasi Palestina.
Metai yra 1948, šiandien balandžio 9-oji.
Tą rytą trys sionistinės gaujos išžudo kaimelio gyventojus: Hagana, Irgun ir Stern gauja. Hagana vėliau taps Izraelio kariuomene, jos vadeiva Davidas Ben-Gurionas – pirmuoju ką tik smurtu Palestinoje įsikūrusio Izraelio premjeru; Irgun gaujai vadovauja Menachemas Beginas, vėliau tapsiantis šeštuoju Izraelio premjeru (beje, kalėjęs Lukiškėse); Yitzakas Shamiras, septintasis vyriausybės vadovas, žudynių metu vedė Stern gaują.
Žudynės Deir Jasine nebuvo „pavienis incidentas“. Tai buvo strategija, sąmoningas sprendimas, kartotas vėl ir vėl, kol žemė liko tuščia savo žmonių.
Koks gražus turėjo būti tas pavasario rytas Palestinoje, saulėtas ir šiltas. Koks gražus, iki pirmojo šūvio.
Suprasti daugiau: http://www.state-of-terror.net/
Deir Jasinui atminti: https://imeu.org/article/faq-deir-yassin-massacre
Nuotraukoje: Deir Jasino griuvėsiai, 1986 m. (IMEU)






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą