2019-12-07

R.Miliūtė – LRT smegenų mirties diagnozė


Jei gali egzistuoti antikapitalizmas su neigiamomis bankų palūkanomis, tai kodėl negalėtų egzistuoti antižurnalistika? Gali egzistuoti ir egzistuoja po LRT stogu. Tai vakar mums visiems įrodė Rita Miliūtė LRT „Panoramos“ laidoje.

Vakar laidos „Panorama“ intarpe „Dienos tema" LRT žurnalistė Rita Miliūtė kalbėjo su ES parlamentaru ir partijos „Lenkų rinkimų akcijos“ lyderiu Valdemaru Tomaševskiu.

Tomaševskis atvyko nešinas savo idėja apmokestinti Lietuvoje praktiškai neapmokestinamus „skandinavų“ bankus, išvežančius iš mūsų šalies šimtus pavogtų milijonų eurų. Tai leistų nors minimaliai finansuoti socialines programas, kurios Lietuvoje yra finansuojamos beveik blogiausiai ES.



Atrodytų, kad Nacionalinio transliuotojo žmonės turėtų ginti nacionalinį interesą, tačiau ne, viskas atvirkščiai, Miliūtė nerte nėrėsi iš kailio gindama „skandinaviškų“ bankų teisę nežabotai plėšti Lietuvą.

Kaip Tomaševskiui užteko savitvardos!? Šaunuolis. Tai buvo reto žurnalistinio neprofesionalumo ir chamizmo pilna laida. Ir ne iš pasikviesto svečio, o iš laidos Vedėjos Ritos Miliūtės pusės.

Aš manau, kad universiteto studentams dėstytojai tokį žurnalistikos broką galėtų pateikti kaip pavyzdį, ko negalima žurnalistui daryti. O negalima nuolatos „ant pusės žodžio“ pertraukianti svečio, kaitalioti temą. Tai daroma, kad išmušti respondentą iš vėžių, kad jis pasimestų. Nepasimetė. Išdėstė tai, ką daro jo tautiečiai Lenkijoje. O daro lenkai viską teisingai, todėl gauna trečdaliu didesnes pensijas, išmokas vaikams, minimalų atlyginimą, o moterys gali išeiti į pensiją sulaukusios 60 metų. Visa tai jie pasiekia esant tokiam pačiam BVP/vienam gyventojui, kaip ir Lietuvoje. Dar lenkai, skirtingai negu Lietuva, nepriima valstybę socialiai parazituojančių „pabėgėlių“, todėl jiems nereikia lenkų „pozityviai diskriminuoti“ šių atėjūnų-kolonizatorių atžvilgiu.

Aš paminėjau, kad užsienio bankai apvaginėja Lietuvą. Trumpai paaiškinsiu, kaip tai daroma. Egzistuoja toks bankų vagių versle sugalvotas reiškinys „privalomas rezervavimas“. Lietuvoje jis 9%. Tai reiškia, kad bankas savo įsipareigojimus gali padengti tik 9% nuo akcininkų suneštų pinigų. To pakanka, kad Lietuvoje įkurti banką. Pinigus komerciniam bankui skolina CB. Taigi, jei vieną gražią dieną klientai visi kartu ateitų atsiimti savo depozitų, įvyktų neišvengiama banko griūtis, nes kaip sako žmonės - „karalius nuogas.“ Komercinių bankų esmė – pinigų gamyba „iš oro“. Kai klientas į banką atneša šimtą eurų, komercinis bankas padaro iš oro 1000 eurų, o jūsų atnešti pinigai yra atskaitymas į rezervus. Vadovėliuose rašoma, kad komercinis bankas yra finansinis tarpininkas. Tai melas – komercinis bankas yra pinigų emisijos centras, kuris daro depozitinius pinigus iš oro, sako finansų- kredito specialistas prof.Valentinas Katasonovas, eilę metų dirbęs Pasaulio banke.

Reikia kuo labiau apmokestinti skandinaviškas rusiškų pinigų skalbyklas, nors to ir labai nenori ir tam priešinasi šitų vagių proteguotas Gitanas Nausėda. Apie tai rašiau gruodžio 28 dieną straipsnyje „SEB skandalas ir rankos, kurios galimai laiko mūsų prezidentą Nausėdą už tarpukojo.“




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą