2020-01-13

Bitės – medaus „disidentės“ (feljetonas)


Yra toks pustuštis avilys ES pasienyje, Lietuva jis vadinas. 1989 metais į jį atskrido bitės iš Bruklino, su juodomis skrybėlėmis, Chabad Liubavič veislės, po sparnais šventraščiu „Tanija“ nešinos. O tenai, tame jų šventraštyje, labai jau „įdomių“ dalykų apie kitas bites buvo prirašyta. Lietuvos avilys nuo tada ėmė tuštėti, ir ištuštėjo dvigubai: buvo 3,7 milijono bičių, o liko 2 milijonai. To avilio bitės visoje ES tapo skurdžiausios, greičiausia mirštančios, paliegusios, nugirdytos, ištvirkintos azartiniais žaidimais ir kvaišalais. Skrybėlėtų bičių požiūriu, joms taip ir reikia, nes jos iš viso negali turėti šiame avilyje vietos, jos ateityje privalo išnykti ir užleisti vietą skrybėlėtosioms bitėms ir jų apipjaustytoms gentainėms.

Tam, kad galutinai išnaikinti lietuviškas bites, sugalvota atimti iš jų dar neišvogtą ir apipjaustytų bičių bankams neįkeistą, į žalią jų makulatūrą dar nemonetizuotą avilio medų. Iš Bruklino atėjo parama, 447 įstatymas dėl prarasto bičių medaus restitucijos. Nesvarbu kad jų medų išvalgė vokiškas aviganis ar rusiška meška, medų turi atiduoti lietuviškas avilys, ir basta.


Skrybėlėtosios bitės, kad būtų mažiau tame avilyje dūzgimo, surengė gerai organizuotą psichologinę ataką: stengėsi lietuviškas bites demoralizuoti ir pažeminti, apipilti purvais ir visaip išdūminti.

Kaip tik per šabatą, sausio 11 dieną, viename šabesbičių portale „Laisvas laikraštis.lt“ pasireiškė nauja bičių veislė – bitės „disidentės“, toks savotiškas spiečius iš šabesbičių, bičių (made in Brooklyn) ir vietinių apipjaustytų bitelių, kurios medaus iki soties dar neprisilaižiusios, bet labai jo nori.

Laisvas laikraštis Lt. nuotrauka

Savotiškos grumtynės dabar laukia avilio gyventojų. Į medų, kuris, de facto, priklauso bitėms su juodomis skrybėlėmis, kėsinasi naujas medaus laižūnių spiečius. Jos nori nulaižyti Sporto rūmus, stovinčius ant valstybei apipjaustytų bitučių parduoto sklypo.

Situacija pritrenkianti – bitės tapo medaus „disidentėmis“. Tu buvai teisus, Vini Pukai, taip būna pas bites!

P.S. 1988-ųjų spalio 22–23 dienomis Vilniaus sporto rūmuose vyko istorinis Sąjūdžio steigiamasis suvažiavimas. Lietuvių tautai tai brangi ir atmintina vieta. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą