2020-01-29

Rūta Janutienė kovoja su vamzdžiu, kapitalizmu ar su Lietuva?




Rinkimai artėja, kova dėl lovio darosi aršesnė. Pernai spalį apie išsvajotą lovį prabilo „Centro Partija - Gerovės Lietuva“. Ne kokia „Soti porytdiena”, o tiesiai-šviesiai -Gerovės Lietuva”. Du iš lyderių - TV šaumenai-bedarbiai, vienas – Seimo šaumenas, greitai neteksiantis darbo, ir nusenęs Marksizmo-Leninizmo profesorius, siekiantis geriau apmokamo darbo.



Nesivarginčiau rašydamas apie nieką, t. y. šitą „sočios porytdienos“ partiją, bet 2020-01-28 Yotube video „Rūta Janutienė : Nuotekų skandalą dangstė "dingusia" mergaite" mane paskatino tai padaryti.




Ne „dingusi mergaitė“ buvo tos laidos fabula, o Janutienės piaro akcija. Priminė man Dovilę Šakalienę, prieš praėjusius rinkimus. Kliuvo „Grigeo“ vamzdžiui - „įspirsiu nabagą, tegul ir asilo pažįsta naga“, kitus vamzdžius apspardė, kapitalistus, baisius išnaudotojus. Pasiūlymas – vaikiškai kvailas – nacionalizuoti vamzdį su visu „Grigeo“. Kalbėta sklandžiai, gana gražiai ir įtikinamai. Gal ką ir įtikino?! Mane neįtikino. Paaiškinsiu.

Prieš kapitalizmą ar Lietuvą?


Marksizmo profesorius, vienas iš „Sočios porytdienos“ partijos lyderių, galėjo poniai Janutienei priminti, ką sakė jo herojus.

Karlas Marksas knygoje „Kapitalas“ rašė, kad „esant 100% pelnui kapitalas pamina visus žmogiškus įstatymus, esant 300% nėra tokio nusikaltimo, kurio jis nerizikuotų padaryti, net esant kartuvių grėsmei“.

Dar vienas kapitalistinės valstybės dėsnis: nuostoliai – nacionalizuojami, o pelnai – privatizuojami. Už „balių“ sumoka „lochai“, t. y. visi piliečiai.

Kas bus pasiekta jei nacionalizuosime susivienijimą, vieną iš nedaugelio, o gal ir vienintelį, į kurį investavę savo privatizacijos čekius Lietuvos piliečiai gaudavo dividendus? Absoliuti dauguma kitų valstybės turtą už čekius prichvatizavusių vagių gaujų bendrapiliečiams parodė špygas.

Prieš dvidešimt metų teko būti netoli Briuselio, Mecheleno mieste, veikiančioje JAV koncerno „Dupont“ lakų ir dažų gamykloje. Atvedė prie valymo įrengimų. Paaiškino, kad juose gyvena bakterija Pseudomonas putida, kurias sukūrė stebuklingi genetinės inžinerijos specialistai. Papasakojo apie tose bakterijose esančias plazmides, genus ir fermentus, ardančius naftos produktus. Paklausiau apie temperatūrą. Buvo +5 laipsniai Celsijaus.

Ekskursija ir pasakos apie „stebuklingas bakterijas” buvo skirtos dažų pardavėjams, o aš dirbau genetikos laboratorijoje, mokslinėje įstaigoje, dažais užsiėmiau iš vargo, nes reikėjo šeimą maitinti, ne tik savo žingeidumą tenkinti.

Nuėjau prie upės, per tą Mecheleną tekančios, nei gyvos dvasios toje upėje, nulinis vandens skaidrumas. Štai ir visa kapitalistinė „ekologija“. Gryniausia butaforija ir melas lengvatikiams. Neužilgo „Dupont“ visą savo dažų pramonę pardavė kiniečiams. Lygiai taip pat JAV „Didžiuosius ežerus“ išvalė mūsų eksprezidentas Valdas Adamkus, didysis gamtos apsaugos „specialistas“. Tarši pramonė buvo iškelta į Kiniją, todėl jam ir nepavyko Lietuvoje įdiegti „savo patirties“, nes jos ir nebuvo.

Iš valstybės išpirkti nacionalizuotas „taršias“ įmones atsiras daug norinčių, kad ir Rotšildų bankas „Goldman Sachs“, kuris susiruošė investuoti mūsų regione. Bus „Godman-Grigeo“, gėjai ir transeksualai jos direktorių taryboje, kaip nuo liepos Rotšildai reikalauja. O mums, lietuviams, kur šitoje „Gerovės Lietuvoje“ vietą? Kurioje vamzdžio pusėje?

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą