2020-01-03

Gorilų apsaugai pinigų neliko


Jeigu tu beždžionė Kreifelde, tu sumokėsi savo gyvybe, o jeigu tu migrantas Kreifelde – sumokės mokesčių mokėtojai, rašoma Vokiečių portale deutschland-kurier.org.

Tragedija Kreifeldo zoologijos sode sukrėtė Vokietiją. Dėl naujametinio fejerverko čia sudegė 30 gyvūnų. Grupė gorilų ir dvi šimpanzės, gyvenusios atskirame korpuse, liko sveikos.


Manoma, kad gaisro priežastimi buvo „dangaus žibintai“. Beždžionių namo gaisravietėje rastos trijų „dangaus žibintų“ nuolaužos. Kreifeldo kriminalinės policijos viršininko žodžiais, šie žibintai nuo 2009 metų yra uždrausti. Vyksta tyrimas dėl netyčinio padegimo. Iškelta byla prieš 60-metę Kreifeldo gyventoją ir dvi jos suaugusias dukteris. Moterys prisipažino, kad paleido į dangų 5 žibintus.

Nuotraukoje 48-metė gorila, sudegusi Kreifelde.

Nėra pinigų zoologijos sodo apsaugai, bet 42000 eurų per mėnesį išleidžiama migrantų apaugos tarnybai


Kreifeldo, esančio prie Žemutinio Reino, savivaldybė, kuriai vadovauja Vokietijos socialdemokratų partija, paskendusi skolose, kaip ir dauguma Vokietijos savivaldybių, todėl zoologijos sodo priešgaisrinei apsaugai čia pinigų neatsiranda. Naujametinę naktį čia niekas nebudėjo. Visas lėšas miestas skiria „Merkel svečiams“ - pabėgėliams.

Beveik trečdalis iš 230000 Kreifeldo gyventojų sudaro imigrantai, 25000 iš jų yra musulmonai.
Per metus rumunų populiacija mieste išaugo 26,4 procentais: nuo 1760 iki 2225 žmonių. Taip vadinamų „pabėgėlių“ iš Sirijos mieste skaičius nuo 2017 metų pabaigos išaugo 15,3%.

2019 m. spalio 2 d. „Rheinische Post“ (Diuseldorfas) pranešė, kad į Kreifeldą buvo perkeltas „pabėgėlis“, pasižymintis „agresyviu elgesiu“. „Pesonalo apsaugai“ nuo šio „pabėgėlio“ teko samdyti apsaugos tarnybą. Per mėnesį ši apsauga miestui kainavo 42000 eurų. Tokios pinigų sumos būtų su kaupu užtekę beždžionėms apsaugoti.

Dar 19 ir 20-to šimtmečio pradžioje Vokietijos ir kitų Vakarų Europos šalių zoologijos soduose buvo demonstruojami juodaodžiai afrikiečiai. Ar nebūtų tikslingiau 21 amžiuje gorilas apgyvendinti kartu su „agresyviu elgesiu“ pasižyminčiais „pabėgėliais“? Taip būtų išsaugotos į Raudonąją knygą įrašytos nykstančios mūsų artimiausių giminaičių hominigų rūšys.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą