2020-06-28

Rusijoje per metus dingsta 50000 vaikų... Kur jie dingsta, ir kas jiems padeda dingti?


Rusijos rašytojų sąjungos narys Anton Blagin pažymi, kad televizijos kanalo „Maskva 24“ žiniomis kiekvienais metais šalyje dingsta 50000 vaikų. Rašytojas klausia: „50 tūkstančių nepilnamečių kiekvienaismetais išeina ir negrįžta! Kur išvykstavaikai, ir kas jiems padeda?“

„Žinoma, realus skaičius kiekvienais metais dingstančių vaikų gali viršyti skelbiamus skaičius. Tačiau, svarbiausia tai, kad šių beveik 50 tūkstančių kiekvienais metais dingstančių vaikų nesuranda mirusių, jų iš viso neranda! Jie dingsta be pėdsakų! O jeigu jūsų šalyje vaikai dingsta be pėdsakų, ir tokiu skaičium, tai kalba apie tai, kad su jais vyksta kažkas blogesnio, negu vienkartinė seksualinė prievarta! Seksualiniai maniakai, jei ir nužudo savo auką, tai vaikų lavonus vėliau žmonės suranda (skveruose, už garažų, miške...). O čia kitas atvejis – vaikai dingsta, ir niekas neatranda jų lavonų!“, - rašo Blaginas.



Tai, autoriaus žodžiais, išeina už įprasto nusikaltimo „maniakas-auka“ rėmų. Tai nurodo, kad kažkur egzistuoja didelė kriminalinė vaikų paklausa, kuri pagimdo pasiūlą.

Aprašytas įvykis gegužės 25 dienos Sverdlovsko srities Kušvos mieste, patekęs į video kameros objektyvą, kuomet 9-metį vaiką bandė per prievartą įgrūsti į automobilį svetimi žmonės. Nors vaikui buvo sukelta psichinė trauma, teismą patenkino prievartautojų teiginys, kad vaikas metė į automobilį butelį su vandeniu, o šie žmonės jį norėjo nuvežti į policiją. Prievartautojai buvo išteisinti.


Rašytojas Blaginas pažymi: „Net jei ir butelis su vandeniu buvo (plastikinė), nukentėjusieji privalėjo pagal Rusijos Federacijos įstatymus iškviesti į įvykio vietą policiją, o ne grūsti vaiką per prievartą į savo automobilį su nesuprantamu tikslu! Jo nuomone, Uralo policininkai turėjo žinoti, kad Rusijoje daugelį metų veikia juvenalinė justicija, kuri iš šeimos atima vaikus už mažiausią prievartą. O tiedu vaiko prievartautojai liko išteisinti.




Autorius cituoja VRM pulkininką V.I.Ivanovą, kuris pasakė: „Šiomis aplinkybėmis man nesuprantama sausio iniciatyva pono Michailo Mišustino, naujojo RF Vyriausybės pirmininko, pasirašiusio „istorinį dokumentą“, supaprastinantį procedūrą įvaikinimo Rusijos vaikų Izraelio piliečiais.“

Apie tai papasakojo Michailas Utkinas savo straipsnyje „Iš pradžių ašnepatikėjau...“, paskelbtame laikraštyje „Zavtra“: „Žinote, kokia aktualiausia problema naujosios Rusijos vyriausybės ir naujo premjero Mišustino? Manote ekonomika, socialinės problemos, tautos gyvenimo lygis? Nieko panašaus. Tuojau po paskyrimo, jau antrą dieną premjeras ėmėsi spręsti kur kas svarbesnes užduotis. 18.01.20 jis pasirašė vyriausybės potvarkį RF Nr. 26-r „Dėl pasirašymo susitarimo tarp Rusijos Federacijos ir Izraelio valstybės dėl bendradarbiavimo įvaikinimo srityje“. Suprantama, kad prekyba vaikais – biznis pelningas. Žinoma, kad šeima bandanti įvaikinti vaiką mūsų šalyje turi įveikti daugybę kliūčių. Izraeliečiams viskas bus paprasčiau. Dabar suprantama ir kokiu lygiu šis biznis proteguojamas. Tačiau kyla kai kurie klausimai.

Prieš kelis metus, diskusijos dėl transplantacijos metu, vienas žinomas Izraelyje rabinas pareiškė, kad gojai – tai ne žmonės, ir paimti iš jų organą transplantacijai – tas pats, ką paimti jį pas gyvulį. Kyla klausimas, ar bus įvaikinti rusų vaikai Izraelyje skaitomi gojais? Mažai kas žino, bet vienas iš pagrindinių veikiančių asmenų Balkanų karo metu, imančių organus transplantacijai pas karo belaisvius serbus buvo gydytojas izraelietis! Nors teisingumo vardan reikia pripažinti, kad iki to jis buvo išvarytas iš šalies gydytojų bendruomenės.

Dar klausimas. Nesenai Izraelyje kilo skandalas dėl to, kad kai kurie rabinai, abejodami, kad pas repatriantą nepakankamai žydiško kraujo, ėmė siųsti tokius žmones prieš vestuves į genetinę ekspertizę. Net pas tolerantišką žydų inteligentiją, pas jos dalį, tai sukėlė tam tikrą murmėjimą. Jeigu tai ne rasizmas, tai kas tai? Nors tokia ekspertizė kol kas laisvanoriška, bet tai pradžia. Ar galės toks vaikas laikui bėgant sukurti normalią šeimą šioje valstybėje?

Galima priminti ir apie žuvusius Izraelio kareivius, pas kuriuos žydas buvo tik tėvas. Juos laidojo kaip šunis už kapų teritorijos. Nežinau, ar šiandien pasikeitė ši sistema.

Trumpai, klausimų daugiau negu atsakymų. Nėra šių klausimų tik pas garantą ir naująjį pramjerą. Jiems paprasčiau išmesti šiuos vaikus iš šalies, negu sukurti jiems normalias gyvenimo sąlygas tėvynėje. Juk tam reikia pinigų, nors ne tokių didelių. Jūs vis dar tikite į gerus norus šios nusikaltėlių kompanijos? Nu-nu!“

Antonas Blaginas nurodo, kad pritaria Utkinui ir reikalauja, kad valdžia paaiškintų, kur iš Rusijos kiekvienais metais dingsta 50000 vaikų?!


Video:

P.S.: O kiek vaikų dingsta iš Lietuvos ir kas jiems padeda dingti?


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą