2019-01-11

Antimigracinė ašis: Italija-Vengrija-Italija. Orbano spaudos konferencija




Praėjo vos kelios savaitės, kai neoliberali Lietuvos valdžia pasirašė „neįpareigojantį“ JTO globalios migracijos ir pabėgėlių paktus, o po Vilnių jau rieda troleibusai su JT Pabėgėlių agentūros nelegalią migraciją skatinančia reklama. Mūsų kaimynės Lenkija ir Latvija nepasirašė šių pražūtingų susitarimų. Jų nepasirašė Vengrija ir Italija. Šios valstybės rūpinasi savo valstybių piliečių gerove ir saugumu. Jos pasirengusios pabėgėlius remti jų kilmės arba kaimyninėse šalyse, tačiau nemato galimybės vežti svetimos religijos, kultūros ir civilizacijos žmones pas save, kurti čia paralelines visuomenes, No-go zonas, savo tautas pasmerkti nuolatiniam terorizmo pavojui.


Vokietijos Kanclerės Angelos Merkel dėka į ES buvo atvežta milijonai nelegalių imigrantų iš Afrikos ir Azijos. Taip ši nusikaltėlė sunaikino Vokietiją. Jos idėjinis kolega yra Prancūzijos prezidentas Imanuelis Makrona. Tai aiškus promigracinis tendemas.

Italija, Vengrija ir Lenkija nepasirašė JTO migracijos ir pabėgėlių paktų ir šiandien formuoja antimigracinę valstybių ašį, rengiasi ES parlamento rinkimams, kur planuoja suformuoti antimigracinį aljansą.

Trečiadienį įvyko Italijos vicepremjero Matteo Salvini vizitas į Lenkiją, kur jis su šios šalies premjeru M.Moravieckiu, valdančiosios partijos PiS pirmininku J.Kačinskiu ir Vidaus reikalų ministru J.Brudzinskiu aptarė migracijos ir rinkimų į ES parlamentą klausimus, šalių bendradarbiavimą.

Ketvirtadienį Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas surengė spaudos konferenciją, kurioje kalbėjo apie bendradarbiavimą su Italija ir Lenkija priešinantis nekontroliuojamai imigracijai į šias šalis ir ES.

Vengrijos premjeras spaudos konferencijoje išreiškė viltį, kad po rinkimų į Europos parlamentą antimigracinės jėgos ES turės daugumą. Vengrija sveikina ir palaiko Lenkijos-Italijos pastangas kuriant antimigracinę koaliciją Europoje. Vengrija norėtų, kad antimigracinės partijos po gegužę įvyksiančių rinkimų užimtų daugumą vietų Europos parlamente, o po to ir taptų dominuojančia jėga Europos komisijoje ir Europos taryboje.

Orbanas pažymėjo, kad eina kalba apie galimą susitarimą Varšuva-Roma ES migracinės politikos klausimais. Jau vien šio klausimo aptarimas yra yra svarbus įvykis. Kalbėdamas apie trečiadienį įvykusius Salvini susitikimus su Lenkijos vadovais, Orbanas pažymėjo, kad sieja dideles viltis su būsimu Italijos-Lenkijos susitarimu. „Mums – o mes Europos parlamente esame nariai Europos liaudies partijos (ELP) – tai reiškia, kad į dešinę nuo ELP antimigracinės jėgos ieško įvairias bendradarbiavimo formas. Tai mums ir ELP gera naujiena“, - pareiškė Viktoras Orbanas.

Orbanas pažymėjo, kad migracija ES palietė taip giliai, kad kol kas tik Vengrijoje žmonės galėjo pareikšti nuomonę apie migraciją, bet, jo nuomone, ir kitiems europiečiams atsiras galimybė pasakyti savo nuomonę apie migraciją. Vengrijoje vyko visuotinė gyventojų apklausa migracijos klausimu.

Orbanas pasakė, kad „Vengrija turi drąsos galvoti, kad per ES parlamento rinkimus antimigracinės jėgos įsitvirtins Europos parlamente, Europos komisijoje, Europos Taryboje, laimės nacionalinių valstybių parlamentinius rinkimus.“

Orbano žodžiais, artimiausiais 15-20 metų migracija Europoje bus centriniu klausimu, augant gyventojų skaičiui Afrikoje ir Azijoje. Vengrija gali pasigirti tuo, kad pirmoji sustabdė migraciją žemyne. Italijos vicepremjeras Matteo Salvini įrodė, kad tai įmanoma ir jūroje. Tai jo akyse Salvinį padarė didvyriu.

Vengrijos premjeras pabrėžė, kad „rinkimuose į EP pro-migracines jėgas rems Džordžas Sorošas“, kuris šiuo metu remia visas protesto jėgas Vengrijoje. Tai jo „sportas, jo prigimtis“.

Apie santykius su Vokietija Orbanas pasakė, „kad „Fides“ - KDS/KSS santykiams skiria ypatingą reikšmę, tai Vengrijos užsienio politikos tikslas. Reikalingi sąžiningi santykiai, šiandien tai ne taip, nes Vokietijos politikai negerbia vengrų pasirinkimo, kurie nenori, kad jų šalis taptų imigrantų šalimi. Vyksta spaudimas, kad mes pasuktume jų pradėtu taku, kuriuo jie eina, tai nėra ko mes norime, taip kad neįmanoma eiti į kompromisą“.

Orbanas pažymėjo, kad svarbiausi klausimai yra imigracija, šeima, vengrų krikščioniška kultūra ir laisvė. Šiandieniniams Europos liberalams, jo žodžiais, laisvė yra priešas numeris vienas.

Spaudos konferencijoje Orbanas pareiškė, kad Prancūzijos prezidentas Manuelis Makronas yra europinis promigracinių jėgų lyderis, todėl jis priverstas jam priešintis.
Atsakydamas į „Mond“ žurnalisto klausimą, Orbanas pasakė, kad pas jį „geri santykiai“ su Makronu, bet migracijos klausimu jie yra priešingose pusėse.

„Tai ne kažkas asmeniško, bet mūsų valstybių ateities klausimas“, - pažymėjo Orbanas.

Nuorodos:








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą