2019-01-01

Nusikalstamas valdžios debilizmas: karai pasibaigė, Danija siunčia „pabėgėlius“ namo, o Lietuva toliau maitina šiuos dykaduonius



Sunku suprasti mūsų valdžios debilizmą. Už mūsų mokesčių mokėtojų pinigus yra išlaikomi šimtai užsienio dykaduonių, jiems didmiesčiuose samdomi būstai, jiems mokamos išmokos, beveik trigubai viršijančios minimalų atlyginimą ir šešis kartus Lietuvoje mokamą minimalią pensiją. Vieno „pabėgėlio“ išlaikymas, Seimo nario R.Dagio skaičiavimais, atsieina valstybei apie 1000 eurų per mėnesį!


Pagal Ženevos pabėgėlių konvenciją karui pasibaigus pabėgėliai turi būti sugrąžinti namo. Atsakingos valstybės, tokios kaip Lenkija, Vengrija, Čekija, Slovakija, „pabėgėlių“ neįsileido, o tos, kurios juos priėmė, dabar juos repatrijuoja namo, kad grįžę jie padėtų atstatyti karo sugriautas savo šalis. Juo labiau, kad kilmės šalys jiems garantuoja saugumą ir kviečia grįžti, kaip tai daro Sirija.


Danija išsiunčia pabėgėlius namo

Kai 2015 metais į Daniją atvyko pabėgėliai iš Sirijos, šios šalies valdžia 2016 metų rudenį ėmė nagrinėti Danijoje priimtų somaliečių bylas. Išnagrinėta 1200 somaliečiams išduotų leidimų gyventi šalyje. Padėtis Somalyje pagerėjo šiuo metu tiek, kad daugiau nėra pagrindo jiems suteikti prieglobstį, rašomas Danijos dienraštyje DR.

Danija išnagrinėjo 1200 somaliečių pabėgėlių bylų, kurie prarado prieglobsčio teisę ir turi grįžti namo. Imigracijos ir integracijos ministrė Inge Støjberg pasakė: „tai visai dėsninga, kad somaliečiai prarado prieglobsčio teisę Danijoje“.

Dauguma somaliečių protestavo prieš tokį sprendimą. Beveik visi apeliaciniai skundai buvo atmesti. Tiktai 18 % atvejų pasilikimas Danijoje gali būti pateisinamas.

Кai tik patvirtinamas komisijos sprendimas, pabėgėlis turi 30 dienų, kad išvykti, priešingu atveju bus patalpintas į „exit-centrą“. Jeigu buvęs pabėgėlis gauna „repatriacijos išmoką“ grįžimui į tėvynę 140 000 Danijos kronų (18748,4 eurų) suaugusiam ir 42000 Danijos kronų (5624,522 eurų) vaikui.

„Prieš kelis metus buvo pagrindas prašyti prieglobsčio somaliečiams Danijoje. Aš manau, kad saugumas yra pakankamas. Aš nematau kodėl somaliečiai turi likti Danijoje“ - reziumavo ministrė Støjberg.













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą