2019-01-06

AfD planai: ES reformas arba Dexit



2024 metais Vokietija gali pasitraukti iš ES. Tai numatyta naujoje partijos „Alternatyva Vokietijai“(AfD) vadovybės rezoliucijoje, kuri bus svarstoma Europos partijų suvažiavime Rizo mieste (Saksonija) sausio 11 dieną. Savo rezoliucijoje AfD pateikia savo ilgametę idėją – tautų Europą – ekonominę nacionalinių valstybių bendriją. Priešingu atveju – Vokietijos išėjimas iš ES, arba Dexit.

Partija kritikuoja milžinišką ir nepagrįstai brangų ES biurokratinį aparatą. Šiuo metu parazitinę Briuselio struktūrą sudaro 44000 valdininkų ir 11 tūkstančių aptarnaujančio personalo. Per metus šiam biurokratiniam monstrui yra išleidžiama virš 8 milijardų eurų. Be to, yra 24 agentūros, kuriose dirba nežinia kiek darbuotojų ir organizacijų. AfD kritikuoja tą faktą, kad apie 4000 ES valdininkų uždirba daugiau už Vokietijos kanclerį (€ЗЗ0 000 brutto per metus).



AfD Europos parlamentą skaito nedemokratiniu organu ir nori jį paversti Europos Asamblėja. Kitas variantas – 100 delegatų nuo valstybių, kurie bus renkami nacionalinių parlamentų.

Reformos turėtų paliesti ir Europos teismą. AfD planuoja anuliuoti jo teisę kištis į nacionalinių valstybių suverenitetą. Jo funkcija būtų tarnauti viršnacionaliniu orbitru. Šio teismo teisėjus rinktų valstybių aukščiausieji teismai. Iki to momento, kol AfD planai nebus realizuoti, Vokietija neturėtų keisti ar sudaryti kokias bebūtų sutartis, liečiančias ES sienų išplėtimą, suvereniteto pažeidimą ar prisiimti įsipareigojimus be referendumo.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą