2019-01-31

Rinkimai prieš rinkimus




Jei kas neatkreipė dėmesio, kur vyksta Europos valstybių vadovai prieš rinkimus, aš priminsiu: pretendentas į Ukrainos prezidento postą Piotras Porašenka sausio 22 dieną nuvyko į Izraelį (rinkimai kovo 31 dieną), pretendentas į Lietuvos prezidento postą Saulius Skvernelis sausio 30 dieną nuvyko į Izraelį (rinkimai gegužės 26 dieną).




Lenkijos radijas pranešė, kad sausio mėnesį visa Višegrado šalių vadovų grupė vyks į Izraelį. Šiuos šalies užsienio reikalų ministerija informavo, kad Vasario 18-19 dienomis įvyks pirmasis Višegrado grupės narių susitikimas už Europos ribų. Susitikime dalyvaus premjerai: Mateušas Moravieckis (Lenkija), Andrei Babis (Čekija), Petr Pellegrini (Slovakija) ir Viktoras Orbanas (Vengrija).



Višegrado grupės atstovai atvyks Izraelio vyriausybės vadovo Benjamino Netanyahu kvietimu. Jis kreipėsi į šios grupės valstybės vadovus su prašymu panaudoti savo įtaką Europos sąjungoje, kad sustiprinti ES ir Izraelio santykius. Lenkijos radijas informuoja, kad susitikimo metu planuojama aplankyti Raudų Sieną ir Atminties centrą „Jad Vašem“.

Kažkada Europos valdovai vykdavo patepimo pas Romos popiežių. Dabar jie vyksta „patepimo“ pas Izraelio premjerą Benjaminą Netanyahu.

Nuorodos:





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą