2019-01-30

Italai liovėsi apiplėšinėti savo senelius


Pagrindinis pensijinio amžiaus ilginimo tikslas yra apiplėšti žmones, atimti iš jų per gyvenimą uždirbtus pinigus. Kitos ekonominės prasmės šita beprotystė neturi. Italai to atsisako. Italijos prezidentas Sergio Mattarella pasirašė pensijos amžiaus sumažinimo įstatymą. Dabar italai į pensiją galės išeiti sulaukę 62 metų. Tai priklausys nuo darbo stažo. 

Gazzetta Ufficiale  sausio 29 dieną paskelbė įsigaliojusį įstatymą. Dabar išėjimas į pensiją bus skaičiuojamas pagal kvotą 100. Jeigu amžius ir darbo stažo suma sudaro 100, tai italas galės išeiti į pensiją.


Anksčiau italai vyrai galėjo išeiti į pensiją 67 metų, o moterys 66. Dabar pensijinis amžius visiems lygus – 62 metai. Žinoma, jeigu stažas 38 metai (62+38=100). Jei amžiaus trūksta, vyrai galės išeiti į pensiją išdirbę 42, o moterys 41 metus.



Per pirmąsias 12 valandų naujuoju įstatymu pasinaudojo 44 žmonės. Reformos tikslas – išlaisvinti darbo vietas jaunimui.

Vicepremjeras Luigi di Maio pažymėjo, kad „šiandien – istorinė diena“, nes įvesta fundamentali norma, „įtvirtinamas naujas socialinis teisingumas“. Jis pažymėjo, kad vyriausybė patvirtino 27 punktus, kurie apsaugos piliečius nuo skurdo.

„Šios priemonės – ne atsitiktiniai pažadai, padaryti rinkimų kompanijos metu, o dalis socialinės-ekonominės politikos, kuria mes didžiuojamės“, - pasakė Maio.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą