2019-01-08

AfD vadovų pareiškimas dėl pasikėsinimo nužudyti Bundestago deputatą Frank Magnitz


Pasikėsinimas nužudyti Brėmeno AfD skyriaus pirmininką Frank Magnitz – nuolatinio neapykantos kurstymo prieš AfD rezultatas.

AfD partijos pirmininkas prof. Jörg Meuthen ir partijos frakcijos Bundestage bendrapirmininkis Alexander Gauland sausio 8 dieną pareiškė:

„Bailus ir gyvybei pavojingas smurtas prieš Frank Magnitz yra nuolatinio politikų ir žiniasklaidos agitacijos prieš mus rezultatas, kurį dabar akivaizdžiai įgyvendino kairiojo sparno teroristai Brėmene. Ar kova su AfD sėkminga tik tuo atveju, jei žmonės miršta dėl tokių išpuolių?

Mes griežtai smerkiame šį baisų aktą ir raginame visų šalių politikus ir federalinę vyriausybę nepritarti smurtui prieš AfD be jokių išlygų. Tie, kurie aiškiai ir viešai nepraneša prieš šiuos išpuolius, yra išvien su brutaliais nusikaltėliais. Koks kiltų protestas, jei toks aktas, pavyzdžiui, būtų įvykdytas prieš CDU, SPD ar Žaliųjų vadovus?

Šie išpuoliai skatina baimę ir kelia grėsmę mūsų demokratijai. Dabar policija, konstitucijos apsauga ir teismai turi dėti visas pastangas, kad nusikaltėliai būtų nedelsiant sugauti ir nubausti su visu įstatymo griežtumu. Valdžios institucijos taip pat privalo užtikrinti viešų asmenų, priimančių AfD partijos sprendimus, gyvybės ir sveikatos apsaugą, kad jie galėtų pasinaudoti savo demokratine teise be trukdymų dalyvauti formuojant politinę valią!“










Komentarų nėra:

Rašyti komentarą