2019-01-19

Vengrija kviečia neleisti ES įgyvendinti JTO migracijos paktą




Vengrijos užsienio reikalų ministro Peter Szijarto nuomone, migracijos paktą Europos sąjungoje reikia stabdyti.

„Briuselis daro viską kas įmanoma, kad būti lyderiu vykdant globalios migracijos paktą, bet tai yra tai, ką mes ruošiamės sustabdyti“, - pasakė praėjusį penktadienį Vengrijos užsienio reikalų ministras Szijarto televizijos kanalui M1.


Ministerijos vadovas pabrėžė: „praėjusiais metais padvigubėjo nelegalių sienos kirtimų skaičius, Turkijoje 50% padaugėjo nelegalių imigrantų, negu 2017 metais, Kipre du kartus padaugėjo pabėgėlių skaičius. Be to, Graikijos-Turkijos sausumos pasienyje migrantų skaičius toliau auga.

Szijarto skaito, kad Jungtinių Tautų Organizacijos globalios migracijos paktas sukuria tokias situacijas, kada globalus migracijos procesas įgavo papildomą impulsą. Migracijos paktas turi būti stabdomas, o ne jo pagalba reguliuojama migracija.

Ministras priminė, kad 40 JTO valstybių narių balsavo prieš migracijos paktą, todėl šis paktas iš tarptautinės teisės taško negali būti visuotiniu. Didžiausią paramą jis sulaukia iš Briuselio pusės, nes tenykščiai valdininkai dėl šio pakto prarado savo prestižą, ne jie nesuprato, kas laukia ateityje, kai bus priimtas migracijos paktas, kad jo atsisakys didelė dalis ES valstybių ir jis negalės būti pristatomas kaip europinė pozicija.

Peterio Szijarto mano, kad Briuselis daro viską kas įmanoma, kad išlikti migracijos pakto realizacijos pirmose pozicijose. „Mes darysime viską, kad jį sustabdyti“, - pasakė jis.

Jis priminė: „9 ES valstybės narės, tai yra trečdalis, nebalsavo prieš migracijos paktą, todėl tai yra ne tai, kad „Europos šalys turi vieningą poziciją siekdamos įgyvendinti paktą“.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą