2020-05-31

15min.lt ir Delfi.lt vykdo neteisėtą cenzūrą ir pažeidžia mano konstitucines teises


Liberal-fašizmo ideologija neapkenčia kitaminčių, nepriklausomos minties, laisvo žodžio. Užsienio kapitalo MIP įmonės 15min.lt ir Delfi deda karštligiškus mėginimus blokuoti Lietuvoje nepriklausomą žodį, užgesinti savo smulkius konkurentus pačioje jų užuomazgoje. Čia sutapo Deep State tarnaujančių socialinių tinklų ir Lietuvoje reziduojančių valstybės griovėjų interesai. FB dabar samdo ideologiškai ir, gali būti, finansiškai susijusias įmones vykdyti cenzūrą.


Gegužės 28 JAV prezidentas Donaldas Trampas pasirašė „Vykdomąjį įsakymą dėl internetinės cenzūros prevencijos.“ Iki šiol socialiniai tinklai turėjo pranašumą prieš įprastas MIP, dėl jiems taikomų atsakomybės lengvatų, dabar to nebeliko. Atidžiau bus pasižiūrėta ir į socialinių tinklų rėmimą biudžeto lėšomis.


Trampo įsakyme nurodomą, kad JAV piliečių konstitucinei laisvei kyla pavojus „kuomet stambios, galingos socialinių tinklų kompanijos cenzūruoja nuomonę, su kuria jos nesutinka“. Pažymima, kad tokios platformos kaip Facebook, Instagram ir YouTube turi didžiulę, jei ne beprecedentę, valdžią formuoti interpretaciją viešų įvykių, cenzūruoti, pašalinti arba slėpti informaciją; ir kontroliuoti tai, ką žmonės mato ar nemato. (…) Interneto platformos užsiima pasirinktine cenzūra, kuri kenkia mūsų nacionaliniam diskursui.“ Prezidento įsake minima ir cenzūra COVID-19 tematika.




https://www.zerohedge.com/technology/white-house-plans-empower-fcc-regulate-american-social-media-giants

Pieš kurį laiką mano tekstus ir mano mintis pažeisdamas LR įstatymus ir Konstituciją FB platformoje ėmė cenzūruoti 15min.lt, o kiek vėliau ir Delfi.lt. Apie 15min.lt cenzūrą rašiau straipsniuose:


Gegužės 9 dieną savo bloge www.lebionka.blogspot.com ir portale www.manolietuva.com paskelbiau straipsnį „Ir paradą baltarusiai surengė, ir kaimynams, dėl coronos į kelnes pridėjusiems, nosį nušluostė (video)“. Juo pasidalinau Facebook paskyroje, grupėse. Po kurio laiko įrašas buvo užblokuotas. FB pranešimas FB mano paskyroje skelbė: „Klaidinga informacija, patikrino nepriklausomi faktų tikrintojai.“


Kokius gi čia buvo galima tikrinti faktus, kokia gi čia buvo klaidinga informacija? Kad buvo paradas? Juk apie tai viso pasaulio MIP rašė. Daug kas ir parado transliaciją matė. Pergalės prieš fašistinę Vokietiją paradą. Tai kur čia „melagiena“ ar „sąmokslo teorija“? Tai gryniausia cenzūra pačia bjauriausia forma!

Negaliu tiksliai pasakyti ar tai buvo 15min.lt ar Delfi.lt cenzorių darbas, o štai mano publikaciją „Kinų mokslininkai patvirtino, kad COVID-19 turi ŽIV viruso intarpus“, kurią gegužės 28 dieną paskelbiau savo portaluose www.manolietuva.com (https://manolietuva.com/?p=2744) ir www.lebionka.blogspot.com (http://lebionka.blogspot.com/2020/05/kinu-mokslininkai-patvirtino-kad-covid.html), užblokavo Delfi.

Mano Delfi.lt cenzorių užblokuota publikacija buvo trumpa žinutė, paremta JAV pasirodžiusiomis publikacijomis:

Mano žinutės tekstas buvo labai trupas:Prancūzų virusologas, Nobelio premijos laureatas Luc Antoine Montagnier, kuriam ši premija suteikta 2008 metais už jo 1983 metais atrastą ŽIV virusą, balandžio vidury pareiškė, kad SARS-CoV-2 sukurtas laboratorijoje.

„Jis ne natūralios kilmės, tai molekulinių biologų darbas“, – mano mokslininkas. Montagnier nieko nekaltino ir nežino, kas galėjo „surinkti“ naują virusą. „Gali būti, jie norėjo sukurti vakciną prieš AIDS“, – pasakė jis.

Mainstriminė MIP ėmė šaipytis iš mokslininko, įžeidinėti, o kai kurie kolegos jo nuomone neigti. Gegužės 24 dieną Cold Springs Harbos laboratorijos preprintų serveryje Biorxiv kinų mokslininkų kolektyvas paskelbė straipsnį, patvirtinantį, kad Sars-CoV-2 genome yra „ŽIV insercijos“. Būtent tai, ką anksčiau tvirtino ŽIV viruso atradėjas Luc Antoine Montagnier. Šis tyrimas patvirtina, kad COVID-19 yra dirbtinai sukurtas virusas! Jis naudoja tą pačią strategiją, kaip ir ŽIV, kad įveikti žmogaus imuninę sistemą.



Šis darbas – paskutinė vinis į „konspirologinių teorijų“ cenzorių karstą, kuriems aš jau esu pasiūlęs, pasiremdamas daugybe anksčiau skelbtų mokslinių faktų, „susikišti savo liežuvius į užpakalius.“ (žiūr.:https://manolietuva.com/?p=2737). Gal reikėtų tai padaryti ir ponui Cukerbergui, ponui Geitsui ir jų sėbrams, juk jie yra šios beprotiškos cenzūros organizatoriai. Serveryje pateikiamas visas straipsnis. Aš, dėl viso pikto, pateikiu jo reziumė...

Genų struktūros, jų modifikavimo ir funkcijos tyrimais aš daugiau negu tris dešimtmečius užsiiminėjau Biochemijos, Taikomosios enzimologijos ir Botanikos institutuose, o savo dabartinėse publikacijose aš reiškiu savo, šios srities biomedicinos daktaro poziciją. Galima su mano nuomone nesutikti, reikšti savo nuomonę, bet ne atimti mano Konstitucinę teisę.

Dėl 15 min.lt ir Delfi.lt vykdomos cenzūros planuoju kreiptis į teisėsaugą dėl šių teisės pažeidimų:

Lietuvos Respublikos Konstitucija

25 straipsnis
Žmogus turi teisę turėti savo įsitikinimus ir juos laisvai reikšti.
Žmogui neturi būti kliudoma ieškoti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas.
Laisvė reikšti įsitikinimus, gauti ir skleisti informaciją negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu, jei tai būtina apsaugoti žmogaus sveikatai, garbei ir orumui, privačiam gyvenimui, dorovei ar ginti konstitucinei santvarkai.
Laisvė reikšti įsitikinimus ir skleisti informaciją nesuderinama su nusikalstamais veiksmais – tautinės, rasinės, religinės ar socialinės neapykantos, prievartos bei diskriminacijos kurstymu, šmeižtu ir dezinformacija.
44 straipsnis
Masinės informacijos cenzūra draudžiama.

Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymas 


4 straipsnis. Informacijos laisvė
1. Kiekvienas asmuo turi teisę laisvai reikšti savo mintis ir įsitikinimus, nevaržomai rinkti, gauti ir skleisti informaciją bei idėjas. Laisvė rinkti, gauti ir skleisti informaciją negali būti ribojama kitaip, kaip tik įstatymu, jei yra būtina apsaugoti konstitucinę santvarką, žmogaus sveikatą, garbę ir orumą, privatų gyvenimą, dorovę.
5 straipsnis. Teisė rinkti ir skelbti informaciją
1. Kiekvienas asmuo turi teisę:
1) rinkti informaciją ir ją skelbti visuomenės informavimo priemonėse;
10 straipsnis. Draudimas taikyti neteisėtus informacijos laisvės apribojimus

  Viešosios informacijos cenzūra Lietuvos Respublikoje draudžiama. Draudžiami bet kokie veiksmai, kuriais siekiama kontroliuoti visuomenės informavimo priemonėse skelbiamos informacijos turinį iki šios informacijos paskelbimo, išskyrus įstatymų nustatytus atvejus.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą