2020-07-24

Pasitarimas Vienoje dėl kovos su nelegalia migracija




Ketvirtadienį Vienoje prasidėjo dviejų dienų konferencija, skirta kovos su nelegalia imigracijos klausimams, kurioje dalyvavo 18-os valstybių atstovai. Nagrinėti pasienio kontrolės, repatriacijos, kova su žmonių kontrabanda Viduržemio jūroje, prieglobsčio suteikimo procedūros pagreitinimo klausimai. Susitikimui pirmininkavo Austrijos užsienio reikalų ministras Karl Nehammer. Buvo sutarta dėl „Vienos deklaracijos“, numatančios sukūrimą „naujos platformos“. Šis koordinacijos centras bazuosis Vienoje.

Austrijos Krone Zeitung nurodo, kad Nehammerio žodžiais, susitarimas buvo pasiektas „nepaisant abejonėms“. Sutarta, kad prieglobsčio prašymai turi būti nagrinėjami kuo greičiau.

Graikijai ir Kroatijai numatoma suteikti paramą. „Mums reikalinga efektyvi ES išorės sienų apsauga, mes visi esame sienų apsaugos partneriai“, - pasakė Austrijos ministras.

Konferencijoje Vienoje dalyvavo užsienio reikalų ministrai, taip pat ir Balkanų šalių atstovai, kurioms ypač reikalinga koordinacija.


Konferencijoje dalyvavo ES komisarai Margaritis Schinas ir ES pasienio agentūros Frontex direktorius Oliveris Varhelyi. 

Konferencijoje dalyvavusio Vokietijos vidaus reikalų ministro Horsto Zeehoferio nuomone, „migracija vakarinių Balkanų maršrutu didėja, ir nekontroliuojama migracija turi būti sustabdyta“.

Zeehoferis pasakė: „Migracija vakarinių Balkanų maršrutu stiprėja, kas gali sukelti naują chaosą“. Mes turime bendradarbiauti su valstybėmis, esančiomis išilgai migracijos maršruto visose srityse.“
Ji pasakė, kad šalys turi bendrai kovoti su nelegalia migracija.

„Mums reikalinga platforma, kur šalys galės keistis informacija ir patirtimi. Ji bus tam tikra ankstyvojo perspėjimo sistema,“ - pasakė Zeehoferis ir nurodė, kad Europai reikalingi nauji migracijos įstatymai prieglobsčio prašytojams.

Frontex duomenimis nelegali migracija Balkanų maršrutu suaktyvėjo. Suaktyvėjo ir nelegalių imigrantų pervežimas į Italiją.



Italijos partijos „Šiaurės Lyga“ pirmininkas Matteo Salvini savo FB po apsilankymo Lampedūzos saloje šiandien parašė, kad migrantų priėmimo punkte yra „800 žmonių vietoj 190, beveik visi suaugę, vyrai, jauni, darbingi ir gražūs, tvirti“. Jie čia atsirado ne dėl laivų avarijos, kad tai „yra gėdinga prekyba žmonėmis, kad Italijos vyriausybė yra nusikalstama to bendrininkė.“

Nuorodos:


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą