2020-07-26

Nelegalas iš Ruandos prisipažino padegęs Petro ir Povilo katedrą Nanto mieste. Kam tarnauja Vatikanas?



Prancūzijos televizijos kanalas France-3 sekmadienį pranešė, kad nelegalas iš Ruandos, kuris kunigo buvo priimtas pagalbininku į Nanto katedrą, šią šventovę padegė. Ruandietis prisipažino praėjus savaitei po gaisro.

France-3 duomenimis, 39-metų nusikaltėlis, kuris buvo suimtas sekančią dieną po bažnyčios gaisro, liepos 19 d., šeštadienį vėl buvo suimtas ir atvesdintas pas teisėją. Po to, kai nusikaltėliui pateikė kaltinimą dėl tyčinio turto sunaikinimo, jis prisipažino, kad surengė gaisrą trijose vietose – po didžiaisiais vargonais, po mažaisiais vargonais ir prie elektros skydinės. Jam gresia 10 metų kalėjimo bausmė ir 150 tūkstančių eurų bauda.


Apie nusikaltimo motyvus nėra pranešama. Žinoma, kad padegėjas buvo savanoriu, o gaisro dieną turėjo užrakinti bažnyčios duris. Iš bažnyčios jis išėjo praėjus 15 minučių po to, kai buvo gauti pirmieji signalai apie gaisrą.

Gaisras Petro ir Povilo katedroje įvyko liepos 18 dieną. Virš 200 gaisrininkų gesino šį gotiškos architektūros šedevrą, tačiau jiems nepavyko išgelbėti Liudviko XII laikų vitražų ir unikalių baroko epochos vargonų. Nanto Katedra buvo pradėta statyti 1434 metais. Ją statė 457 metus – iki 1891 metų.

Nepaisant to, kad Prancūzijoje kiekvieną dieną įvykdomi vidutiniškai du išpuoliai prieš katalikų bažnyčias, kad panaši padėtis yra ir kitose Vakarų Europos valstybėse, Vatikanas pasisako už musulmonų vežimą į Europą, nors šie yra pagrindiniai išpuolių prieš bažnyčias kaltininkai.

Kunigas Fabio Baggio, kuris yra Vatikano migrantų ir pabėgėlių departamento direktoriaus pavaduotojas, pasakė, kad sutvarkyta masinė migracija į Europą „gali būti sprendimas, kuris visiems atneš naudą“.

Šią musulmonų migracijos „naudą“ kiekvieną dieną jaučia Prancūzijos katalikai. Kodėl Vatikanas siekia sunaikinti katalikų bažnyčią? Atsakymas aš turiu vieną – ši organizacija tarnauja šetonui ir nieko bendro neturi su Kristaus bažnyčia.

Nuorodos:



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą