2020-07-29

Vokiškas ežiukas


Bičiulis savo sklype, netoli Aukštadvario, aptiko kelias ežių šeimas. Vienos šeimynos vaikučius jis suguldė ir nufotografavo (žiūr. nuotrauką), pasidžiaugė su FB draugais. Šiandien aš jį aplankiau, vakarojančių ežiukų pasirodymo nesulaukiau, reikėjo grįžti į Vilnių, o gaila, norėjau jiems papasakoti apie liūdną ežių gyvenimą Vokietijoje, kad jie nesugalvotų ten emigruoti įkandin lietuvių.

https://www.facebook.com/antanas.bartusevicius.1


Štai ši istoriją:

Liepos 28 dieną vokiečių portale Pi-news aprašytas sukrečiantis nutikimas badeno Rastatt mieste. Čia penki „pietiečių išvaizdos“ imigrantai, parke it futbolo kamuolį spardė ežį. Užspardė jį negyvai.
Vokiečiai sukrėsti „Merkel svečių“ nenusakomo vandalizmo.

Anja Stark žurnalistams papasakojo, kad vakare su savo sūneliu ir šuniuku išėjo į greta namų esantį parką pasivaikščioti. Štai parke ji ir išvydo šį kraupų reginį. Moteris ėmė drausminti jai nesuprantama kalba kalbančius „futbolistus“. Labai bijojo, kai šie ją apstojo. Sūnelį, verkiantį ir išsigandusį, kartu su šuniuku, ji buvo pasiuntusi namo kviesti pagalbos.

Merkel „futbolistai“ paliko leisgyvį ežiuką, kuris nuvežtas į veterinarijos kliniką nugaišo.

Pranešama, kad įvykį tiria policija. Tai, beje, ne vienintelis panašus įvykis Vokietijoje. 2014 metais Augsburge įvyko analogiškas ežio spardymas, tačiau ežį spardęs turkas buvo išteisintas. 2019 m. žiauriai su gyvūnais atėjūnai elgėsi Rostoke, o 2019 Krefelde gyvūną „Merkel svečiai“ sudegino.

Pi-news pažymi, kad dabar Vokietijoje visi, kas į „pietiečius“ žiūri įtariai, tas yra „nacistas ir rasistas“, patiria griežčiausias socialines represijas. O esant tokiems įvykiams, kaip minėtas, vokiečiai privalo būti atjautūs atėjūnų kultūrai.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą